Καζάνι που βράζει και πάλι η Μεννόγεια – Σε εξέλιξη απεργία πείνας 42 μεταναστών

Καζάνι που βράζει είναι το κέντρο κράτησης μεταναστών της Μεννόγειας, όπου συνεχίζεται για έβδομη ημέρα η απεργία πείνας σαράντα-δύο κρατουμένων.

Σε δηλώσεις του στο Κρατικό Ραδιόφωνο ο Εκτελεστικός Διευθυντής της Κίνησης για Ισότητα, Στήριξη και Αντιρατσισμό, Δώρος Πολυκάρπου ανέφερε  ότι οι απεργοί διαμαρτύρονται για την αυθαίρετη και παρατεταμένη κράτησή τους, την οποία χαρακτήρισε παράνομη και αδικαιολόγητη.

Πρόσθεσε ότι οι απεργοί ζητούν από το Υπουργείο Εσωτερικών την επανεξέταση αμέσως των υποθέσεών τους, κάτι που προβλέπει και η νομοθεσία. Εξάλλου, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΙΣΑΣ, επτά κρατούμενοι διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο Λάρνακας, ύστερα από επιπλοκές στην υγεία τους. Αφού έλαβαν την απαραίτητη περίθαλψη, επέστρεψαν στη Μεννόγεια.