“Καίει” τη γιατρό αλλά και άλλους το πόρισμα της έρευνας για το θάνατο του βρέφους

Πειθαρχικές ευθύνες τόσο στη γιατρό που παρακολουθούσε τη νεαρή έγκυο αναφορικά με το περιστατικό θανάτου του δίδυμου βρέφους στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, όσο και σε άλλους τρεις γιατρούς, φαίνεται να αποδίδει το πόρισμα της διοικητικής έρευνας που βρίσκεται από νωρίς το πρωί στα χέρια του Υπουργού Υγείας. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πόρισμα γίνεται εισήγηση προς τον Υπουργό όπως οι γιατροί που εμπλέκονται στο περιστατικό διωχθούν πειθαρχικά. Προς το  τέλος και η ποινική έρευνα.

Η διοικητική έρευνα, όπως δήλωσε πρόσφατα ο Υπουργός Υγείας, διατάχθηκε από τον ίδιο, προκειμένου να καταδειχθούν τα κενά όλης της διαδικασίας και όχι μόνο για να μπορέσουν να αποδοθούν ευθύνες εκεί και όπου υπάρχουν. Αλλά κυρίως, όπως σημείωσε Γιώργος Παμπορίδης, για να διασφαλιστεί πως στο μέλλον δεν είναι δυνατό να συμβούν ξανά  τέτοια περιστατικά. Δηλαδή, όπως εξήγησε, για να τεθούν σε λειτουργία εκείνες οι δικλείδες, που δεν θα επιτρέψουν σε ανθρώπινο ή μηχανικό λάθος να καταλήξει σε ένα τόσο τραγικό αποτέλεσμα.

Υπενθυμίζεται πως στη συγκεκριμένη υπόθεση, 22χρονη μητέρα κυοφορούσε δίδυμα χωρίς αυτό να γίνει αντιληπτό από το ιατρικό και άλλο προσωπικό που την παρακολουθούσε, με αποτέλεσμα το δεύτερο βρέφος να γεννηθεί νεκρό. Για την υπόθεση, που βρίσκεται σε εξέλιξη και αστυνομική έρευνα, τερματίστηκαν κατόπιν οδηγιών του Υπουργού Υγείας οι υπηρεσίες της συμβασιούχου γυναικολόγου που παρακολουθούσε την μητέρα.