Καίγεται η κλειστή περιοχή Αμμοχώστου – Δείτε τα πρώτα πλάνα και φωτογραφίες από την πυρκαγιά

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η φωτιά ξέσπασε μεταξύ της περιοχής που βρίσκεται η εκκλησία του Αγίου Μέμνονα και πλησιάζει την περιοχή που βρίσκεται το ξενοδοχείο Golden Sun.

Ήδη, κάηκε το ξενοδοχείο Sun Hall, ιδιοκτησίας της Αρχιεπισκοπής, ενώ το κύριο μέτωπο της φωτιάς βρίσκεται πλέον, μεταξύ της κατεχόμενης Τεχνικής Σχολής Αμμοχώστου και των δημοτικών πολυκατοικιών.

Σύμφωνα με νέες πληροφορίες η Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, διαβίβασε προς την τουρκοκυπριακή πλευρά την ετοιμότητά της να συμβάλει στην κατάσβεση της πυρκαγιάς, τη στιγμή που της ζητηθεί να προσφέρει τη βοήθειά της.

Δύο πυροσβεστικά οχήματα της Κυπριακής Δημοκρατίας βρίκσονται σε αναμονή  στην νεκρή ζώνη, καθώς δεν τους έχει επιτραπεί να εισέλθουν στις κατεχόμενες περιοχές και θα παραμείνουν εκεί όλο το βράδυ για λόγους ασφάλειας.

Η πυρκαγιά εξαπλώθηκε σε ξερά περιβόλια, εκτάσεις άγριας βλάστησης και ενδεχομένως και σε ακατοίκητα σπίτια.

pirkagia-amoxostos-1  pirkagia--ammox-2

Η πυρκαγιά πλησιάζει την Κάτω Δερύνεια, η οποία συνορεύει με τη Δερύνεια και στο οδόφραγμα έχουν συγκεντρωθεί αρκετοί κάτοικοι της περιοχής, παρακολουθώντας με αγωνία από απόσταση δυο – τριών χιλιομέτρων την εξέλιξη της πυρκαγιάς.

pirkagia--ammox-3

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα κατεχόμενα η αιτία της πυρκαγιάς είναι άγνωστη και αυτή παραμένει εκτός ελέγχου λόγω των δυνατών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Δείτε τα πρώτα πλάνα της πυρκαγιάς τα αοποία κατέγραψε κάτοικος της περιοχής από το κινητό του: