Κίνα: Εκκενώνονται μεγάλες περιοχές ενόψει του τυφώνα Chan-Hom

Σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού έχουν τεθεί οι κινεζικές αρχές, καθώς αναμένεται να πλήξει τη χώρα ο υπερτυφώνας Chan-Hom, στα νότια της Σανγκάης. Με απόφαση του ανώτατου συμβουλίου, εκκενώνονται μεγάλες περιοχές μεταξύ των πόλεων Rui’an και Zhousan και μετακινούνται περισσότεροι από 800.000 άνθρωποι, προκειμένου να προφυλαχθούν από την υπερκαταιγίδα, όπως τη χαρακτηρίζουν οι επιστήμονες, που θα πλήξει την περιοχή.

Οι άνεμοι θα πνέουν με ταχύτητα 200 χιλιομέτρων την ώρα, σαρώνοντας όλη την νοτιανατολική ακτή της Κίνας. Ο τυφώνας αναμένεται να πλήξει την περιοχή το απόγευμα του Σαββάτου και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρμόδιων υπηρεσιών, θα είναι ο σφοδρότερος που έχει να αντιμετωπίσει η κομμουνιστική κυβέρνηση, μετά την ανάληψη των καθηκόντων της το 1949!

Οι αρχές έχουν ήδη ξεκινήσει τη μεταφορά περίπου 865.000 ανθρώπων, σε ειδικά κέντρα φιλοξενίας, προκειμένου να προφυλαχθούν. Το αρμόδιο γραφείο ενημέρωσε ότι έχει εκδώσει ειδοποίηση προς 28.764 πλοία να επιστρέψουν στη βάση τους και να προσδεθούν στα λιμάνια, ενώ περισσότερα από 100 τρένα παραμένουν καθηλωμένα από την Παρασκευή (10/7).

Επίσης, ακυρώθηκαν όλες οι πτήσεις από και προς την περιοχή, καθώς και οι μεταφορές με λεωφορεία. Ο Chan-Hom που έρχεται από την Ιαπωνία, έχει αφήσει ήδη πίσω του 20 τραυματίες, ενώ έπληξε και από τις Φιλιππίνες και την Ταϊβάν.