Κάψτε μόνο τις βρωμιές σας…

Του “άρεσε” λέει να βλέπει τον καπνό απο τις φωτιές! Πας καλά παιδάκι μου βάζεις φωτιά και καταστρέφεις μια άγρια φύση, μια προστατευόμενη NATURA περιοχή, διότι εσένα σου αρέσει να βλέπεις τους καπνούς;

Και εμένα μου αρέσει να βλέπω τη φωτιά, αλλα την βλέπω στο τζάκι δεν πάω να κάψω το Τρόοδος.
18 χρονών παιδιά και βάζουν φωτιές, καίνε ξένες περιουσίες, θέτουν σε κίνδυνο ολόκληρα χωριά, ξεσπιτώνουν πολίτες, καταστρέφουν το φυσικό περιβάλλον, κινητοποιούν επίγεια και εναέρια μέσα… Δηλαδή στα 30 τους τι θα κάνουν;
Και ποιος θα πληρώσει όλα αυτά τα έξοδα και όλες αυτές τις ζημιές;
Και να πιστέψω τώρα εγώ οτι αυτά τα παιδιά ξύπνησαν μια μέρα και είπαν μου αρέσει να βάζω φωτιές και να βλέπω καπνούς; Που ήταν οι γύρω τους τόσα χρόνια να τους μιλήσουν να τα βοηθήσουν, στην ανάγκη να ζητήσουν ακόμα και ιατρική βοήθεια.
Αλλα έχουμε μάθει μια ζωή να κρύβουμε τις βρωμιές μας κάτω απο το χαλί, για οτι και αν συμβαίνει. Έγνοια μας μην το μάθει ο γείτονας, μην μας κακοχαρακτηρίσει ο κουμπάρος, μη μην μας δακτυλοδείξει η κοινωνία.
Αντί να προσπαθούμε να βελτιωνόμαστε και να βοηθούμε και τους γύρω μας, κάνουμε πως δεν βλέπουμε τα στραβά και τα κακός κείμενα ακόμα και μέσα στο ίδιο μας το σπίτι.
Ε πως λοιπόν θα πάει μπροστά αυτή η κοινωνία;

Δίκτυς ο Κνώσσιος