Κάττος εφτάψυχος

Η ταινία Πολύ Σκληρός για να Πεθάνει (Die Hard), παίχτηκε για ακόμα μια φορά στις κινηματογραφικές μας οθόνες, με τον Δημήτρη Συλλούρη στη θέση του πρωταγωνιστή, να βρίσκεται πάνω σε μια Harley με την Ελένη Θεοχάρους φορώντας και οι δύο δερμάτινα παντελόνια και φανέλες με νεκροκεφαλή.

Ο γνωστός Μπαμπινιώτης, θα κυκλοφορήσει επίσης άμεσα τη νέα έκδοση του λεξικού του, στην οποία δίπλα από τη φράση «κάττος εφτάψυχος» θα προσθέσει μια φωτογραφία του νέου προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, Δημήτρη Συλλούρη να κρατεί το «σφυρούι του προέδρου της Βουλής».

Τέλος ο γνωστός παραγωγός ταινιών ερωτικού περιεχομένου Σειρηνάκης, θα γυρίσει μια νέα ταινία με τίτλο «Τα Όργια της Βουλής». Όχι η Θεοχάρους δεν θα συμμετέχει στην ταινία. Για όνομα του Θεού.

Για μήνες παρακολουθήσαμε κουρασμένοι και αηδιασμένοι την προεκλογική εκστρατεία. Παρά την απαξίωση του κόσμου, κάτι μέσα μας βαθιά ήλπιζε, πως ο λαός μας ξύπνησε και ότι οι πολιτικοί έλαβαν τα μηνύματα των καιρών. Δεν έφτασαν να εκλεγούν και αντί από τα μεγάφωνα της ανακήρυξης τους να ακούμε τα ονόματά τους, έπαιζε το τραγούδι των Νταλάρα και Παπακωνσταντίνου «Στο ίδιο έργο θεατές».

Ο Δημήτρης Συλλούρης, η παλαιά «δύναμη» του ΔΗΣΥ, αποφάσισε να εγκαταλείψει το κόμμα του. Όλοι νομίζαμε οτι θα εξαφανιζόταν πολιτικά. Με μια παρεούλλα έκαμαν το ΕΥΡΩΚΟ, το οποίο έμελλε να διαλυθεί. Εκεί που η βάρκα βούλιαζε και πριν να πάει στον ωκεανό (όχι σαν τιτανικός αλλά σαν ψαρόβαρκα) νομίζαμε οτι τέλειωσε και πάλι η καριέρα του. Όμως, ο Δημητράκης μας πετάχτηκε στο κρουαζιερόπλοιο του ΔΗΣΥ μπαίνοντας στο ψηφοδέλτιο των Ευρωεκλογών.

Απέτυχε να εκλεγεί και εκεί που νόμιζες ότι ο κάττος πολιτικά απεβίωσε, να σου που ήρθε η Αγία Ελένη να τον ευλογήσει και να δείξει την «αλληλεγγύη» της, δημιουργώντας νέο κόμμα. Υφάρπαξε τις ψήφους του λαού (Η Αγία Ελένη) και πριν ο λέκτωρ λαλήσει μια, όχι τρεις, ισχυρίστηκε ότι θα προστατεύσει την Κύπρο μέσω του Ευρωκοινοβουλίου (με το αζημίωτο μάλιστα) και παραχώρησε τη θέση της. Ο δε εφτάψυχος κάττος, εξελέγη σήμερα Πρόεδρος της Βουλής, από τα παλιά φιλαράκια του, πρόσφατους αντιπάλους του, Δημοκρατικό Συναγερμό. Μπαίνοντας μάλιστα στο κοινοβούλιο, έλαβε 2432 συγκλονιστικούς σταυρούς προτίμησης. Αυτό και εάν είναι Δημοκρατία.

Το νόθο τέκνο του Δημοκρατικού Συναγερμού, «Αλληλεγγύη», διαθέτει Ευρωβουλευτή με τους ψήφους του Δημοκρατικού Συναγερμού και πρόεδρο της Βουλής, με τις ψήφους των Βουλευτών του Δημοκρατικού Συναγερμού. Α και ένα κατηγορούμενο στο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας, πρώην Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα.

Και σε αυτή τη χώρα που όλα έχουν γίνει στάχτες, υπάρχει και κόσμος που προσπαθεί αυτό το μπουρδέλο να το κάνει να φαίνεται και πολιτική ανανέωση.

Δεν θεωρώ ότι οι ανθυποψήφιοι για τη προεδρία της Βουλής ήσαν καταλληλότεροι ή και αξιότεροι του Δημήτρη Συλλούρη. Το αξίωμα όμως του προέδρου της Βουλής, θα έπρεπε να κατέχεται από ανθρώπους εγνωσμένου κύρους και σοβαρότητας. Απλούς βουλευτές και όχι από προέδρους κομμάτων ή και αποκομμάτων.

Ανέμενα σήμερα να δω τις πολιτικές δυνάμεις, να προτείνουν κάποιο βουλευτή, που η διαχρονική του πορεία και ήθος, θα ήταν παράδειγμα προς μίμηση. Κάποιον σοβαρό άνθρωπο που η έννοια του δεν είναι ούτε τα κανάλια, ούτε ο λαϊκισμός. Κάποιον απλό άνθρωπο που στα μάτια του θα έβλεπες την αλλαγή νοοτροπίας. Την αλλαγή. Την ελπίδα. Όχι να επιλέξουν κάποιο επαγγελματία πολιτικό, που οι μεγάλες του πολιτικές επιτυχίες είναι συνδεδεμένες με την πολιτική του επιβίωση.

Πλέον και επίσημα ο Δημοκρατικός Συναγερμός έχει και παράρτημα στη Βουλή. Αγαπιούνται και πολιτεύονται αλληλέγγυα και χωριστά.

Διογένης