Κάποιοι άρχισαν να φοβούνται – Χάκαραν γνωστή ιστοσελίδα απιστίας – Στη δημοσιότητα ονόματα άτακτων συζύγων

Αναστάτωση έχει προκληθεί στους ανά την υφήλιο άπιστους, καθώς χάκερς έκαναν πραγματικότητα τον μεγαλύτερο εφιάλτη καθενός ανθρώπου που απατά τον/την σύντροφό του/της: Εδωσαν τα στοιχεία τους στη δημοσιότητα.

Συγκεκριμένα, χάκερς δημοσιεύσαν διευθύνσεις, ονόματα και λογαριασμούς πιστωτικών καρτών από την ιστοσελίδα γνωριμιών για παντρεμένους, Ashley Madison.

Τα δεδομένα είναι προσβάσιμα μόνο μέσω κρυπτογραφημένων browsers. Οι αρμόδιες αρχές έχουν εντοπίσει τη διαρροή των δεδομένων, αλλά δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσουν τη γνησιότητά τους. Η κλοπή των στοιχείων, ωστόσο, είναι δεδομένη και ο κίνδυνος να προκληθούν μεγάλα προβλήματα από τη δημοσιοποίησή τους, ορατός.

Τον Ιούλιο, η ομάδα χάκερς που κατάφερε να διεισδύσει στα δεδομένα της ιστοσελίδας, αυτοαποκαλέστηκε «ομάδα των επιπτώσεων», ενώ στα στοιχεία που εκλάπησαν υπήρχαν και παντρεμένοι που είχαν διαγράψει τον λογαριασμό τους.

Οι υπεύθυνοι της  Ashley Madison χαρακτήρισαν την πράξη αυτή εγκληματική και δήλωσαν ότι συνεργάζονται απόλυτα με τις αρχές, προκειμένου να βρεθούν οι ένοχοι.«Ο ή οι εγκληματίες έχουν ορίσει οι ίδιοι τον εαυτό τους ως δικαστές της ηθικής, ένορκοι και δήμιοι, κρίνοντας ότι είναι ικανοί να επιβάλουν την προσωπική έννοια της αρετής στο σύνολο της κοινωνίας. Εμείς δεν θα παραμείνουμε σιωπηλοί και να επιτρέψουμε σε κλέφτες να επιβάλουν την προσωπική τους ιδεολογία στο σύνολο των πολιτών», συμπλήρωσε στη δήλωσή της η εταιρία.