Κάνουν φύλο και φτερό έγγραφα και κομπιούτερ δικηγόρου – Μπούκαραν στο γραφείο του για το ΣΑΛ

Εξονυχιστικοί είναι οι έλεγχοι που διεξάγουν τα μέλη του ΤΑΕ Αρχηγείου στα έγγραφα και τον ηλεκτρονικό υπολογιστή του δικηγόρου στο γραφείο του οποίου μπούκαραν το περασμένο Σάββατο σε σχέση με το σκάνδαλο στο Συμβούλιο αποχετεύσεων  Λάρνακας.  Ο εν λόγω δικηγόρος συνεργάζεται με το Συμβούλιο και φέρεται από τους ανακριτές να εμπλέκεται στην  υπόθεση. Δεν αποκλείονται συλλήψεις.

 Η αιφνιδιαστική έρευνα στο γραφείο του κρίθηκε αναγκαία μετά από καταγγελία ότι κατόπιν νομικής γνωμάτευσης, προσφορές του έργου κατέληγαν σε άλλες εταιρείες από αυτές που υπέβαλαν χαμηλότερη προσφορά.

Οι ανακριτές ψάχνουν στοιχεία για να διαπιστώσουν κατά πόσο τεκμηριώνεται η καταγγελία αλλά και για να διαπιστωθεί κατά πόσον έχουν διαπραχθεί άλλα ποινικά αδικήματα.  Στην περίπτωση που οι ανακριτές εντοπίσουν στοιχεία που μπορούν να σταθούν ενώπιον δικαστηρίου ως τεκμήρια για ποινικά αδικήματα, δεν αποκλείεται να υπάρξουν συλλήψεις.

Στο μικροσκόπιο των ανακριτών βρίσκονται τρία συμβόλαια  που αφορούν εργασίες  για το αποχετευτικό της Λάρνακας ενώ πρόκειται να ερευνηθούν άλλα δύο από τα 19 συνολικά συμβόλαια που έχουν ανατεθεί. Ήδη σύμφωνα με πληροφορίες ήδη οι ανακριτές έχουν προχωρήσει σε βάθος τη διερεύνηση των τριών υποθέσεων αφού τα στοιχεία που συνέλεξαν από παλιότερη αιφνιδιαστική έρευνα στα γραφεία του Συμβουλίου αποχετεύσεων θεωρούνται ιδιαίτερα σημαντικά.

Εντατικές είναι και οι έρευνες στo Συμβούλιo Αποχετεύσεων Λευκωσίας, όπου οι ανακριτές συνεχίζουν τη λήψη καταθέσεων από νυν και πρώην Δημοτικούς Συμβούλους οι οποίοι διετέλεσαν στελέχη του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λευκωσίας, σε συγκεκριμένη χρονική περίοδο ώστε να ελεγχθούν τα έσοδα συγκεκριμένων ατόμων, καθώς και οι πηγές των εσόδων αυτών. Ήδη οι ανακριτές έχουν αποφασίσει υποβολή αιτήματος για άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών αλλά και τη διερεύνηση για κατοχή ακίνητης περιουσίας στη Κύπρο και το εξωτερικό για συγκεκριμένα πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται στα σκοτεινά συμβόλαια.