Κάμερον: Η Βάση στο Ακρωτήρι στη διάθεση των Γάλλων για την επίθεση κατά των τζιχαντιστών

Ο Βρετανός πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι θέτει στη διάθεση των Γάλλων την αεροπορική βάση στο Ακρωτήρι – Θα ζητήσει την έγκριση της Βουλής των κοινοτήτων για να ξεκινήσουν βομβαρδισμούς και βρετανικά αεροσκάφη

Στη διάθεση της Γαλλίας για τους βομβαρδισμούς κατά των τζιχαντιστών θέτει την βρετανική αεροπορική βάση στο Ακρωτήρι της Κύπρου ο Ντέιβιντ Κάμερον.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός έκανε την ανακοίνωση κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου με τον Φρανσουά Ολάντ μετά τις επαφές που είχαν σήμερα στο Παρίσι.

“Σήμερα, πρότεινα στον πρόεδρο (Φρανσουά Ολάντ) τη χρησιμοποίηση της βάσης της RAF στο Ακρωτήρι από τη γαλλική αεροπορία που πραγματοποιεί επιχειρήσεις κατά του Ισλαμικού Κράτους και επιπλέον υποστήριξη στην εναέρια τροφοδοσία σε καύσιμα”, ανακοίνωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου στο Μέγαρο των Ηλυσίων μετά τις συνομιλίες του με τον πρόεδρο Ολάντ.

Παράλληλα ο Κάμερον επανέλαβε ότι το Λονδίνο θα κάνει ό,τι μπορεί από την πλευρά του για να βοηθήσει τη Γαλλία και ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει αυτή την εβδομάδα από την Βουλή των Κοινοτήτων να εγκρίνει τη συμμετοχή της χώρας στις αεροπορικές επιδρομές στο συριακό έδαφος κατά θέσεων μαχητών του Ισλαμικού Κράτους.

Από την πλευρά του ο Φρανσουά Ολάντ ανέφερε ότι θα ενισχύσουμε τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς στο συριακό έδαφος κατά του Ισλαμικού Κράτους και πρόσθεσε: «Το αεροπλανοφόρο μας Σαρλ ντε Γκωλ θα κτυπήσει σκληρά το Ισλαμικό Κράτος».