Ισχυρότερος άνθρωπος στον κόσμο για το 2015 ο Πούτιν σύμφωνα με το Forbes – Ποιοι είναι οι άλλοι στη λίστα

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, αναδείχθηκε για τρίτη διαδοχική χρονιά ως η πλέον ισχυρή προσωπικότητα στον πλανήτη, σύμφωνα με την ετήσια κατάταξη του αμερικανικού περιοδικού Forbes.

Στη δεύτερη θέση έπεται η Καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, η οποία αναρριχήθηκε τέσσερις θέσεις έναντι της αντίστοιχης λίστας του 2014. Η Μέρκελ τυγχάνει να θεωρείται και η πλέον ισχυρή γυναίκα στον κόσμο.

Στην τρίτη θέση ακολουθεί ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος ετοιμάζεται να διανύσει το τελευταίο έτος της προεδρίας του. Πέρυσι, ο Ομπάμα βρισκόταν στη δεύτερη θέση.

Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν ο Πάπας Φραγκίσκος, ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τσινπίνγκ, ο επιχειρηματίας και φιλάνθρωπος Μπιλ Γκέιτς, η επικεφαλής της Federal Reserve Tζάνετ Γέλεν, ο Βρετανός πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον, ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι και τέλος, το «αφεντικό» της Google, Λάρι Πέιτζ.

Στα νέα μέλη της λίστας ξεχωρίζουν ο διευθύνων σύμβουλος της Dell, Μίκαελ Ντελ (59ος), ο νέος πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό (69ος), ο επενδυτής Καρλ Ίκαν (70ος) και ο υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ (72ος).