Ιστορία υπερβολικής αγάπης για τα ζώα – Έσωσε από τον δρόμο 450 σκυλιά και τα υιοθέτησε! (φωτο-Video)

Ισως και να μην υπάρχει άλλο τέτοιο μέρος σε όλη τη Γη..Σε αυτό το καταφύγιο που βρίσκεται στη Σερβία, 450 πρώην αδέσποτα σκυλιά τρέχουν και παίζουν όλα μαζί κάθε ημέρα. Και μπορούν να το κάνουν χάρη σε έναν άνθρωπο..

sasha-servia-2

Ονομάζεται Σάσα Πέζιτς και με τις πράξεις του αποδεικνύει ότι υπάρχει ακόμη καλό σε αυτόν τον πλανήτη.

Μάζεψε όσα χρήματα μπορούσε και δημιούργησε μόνος του ένα καταφύγιο. Ένα καταφύγιο που μπορεί να φιλοξενήσει εκατοντάδες σκυλιά!

sasha-servia-4

Έτσι με την ευγενική βοήθεια του Σάσα πολλά αδέσποτα σκυλιά έχουν πλέον τα ιατρική βοήθεια που χρειάζονται, φαγητό, νερό και ένα μαλακό κρεβάτι να κοιμηθούν τις νύχτες. Αλλά ο Σάσα δεν φροντίζει μόνο για αυτό. Πληρώνει κτηνιάτρους για να τα στειρώνουν αλλά και αγοράζει αναπηρικά αμαξίδια για αυτά που δεν μπορούν να περπατήσουν! Όλα μόνος του!

sasha-servia-6

Το πιο σημαντικό: Ο Σάσα τους δείχνει λίγη αγάπη και παίζει μαζί τους. Πόσο δύσκολο είναι αυτό;

Ο Σάσα έφτιαξε το καταφύγιο του σε έναν παλιό στάβλο για άλογα. Το σωτήριο έργο του πλέον στηρίζεται οικονομικά από το Ταμείο Harmony, μια αμερικανική οργάνωση που βοηθάει μικρές επιχειρήσεις διάσωσης ζώων σε όλο τον κόσμο.

«Δείτε τον.. απλώς αγαπάει τα ζώα και δεν περιμένει τίποτα άλλο ως αντάλλαγμα από αυτά. Απλά να είναι σκυλιά», είπε η Λάουρα Σίμσον, ιδρυτής του Ταμείου Αρμονίας στο Ντοντό. «Πολλά υιοθετούνται από ανθρώπους από όλο τον κόσμο και τα υπόλοιπα θα περάσουν την υπόλοιπη ζωή τους στο καταφύγιο του Σάσα».

Σήμερα στο καταφύγιο ζουν περίπου 450 σκυλιά. Ο αριθμός τους έχει αυξηθεί κατακόρυφα και για αυτό ο Σάσα αναζητά περισσότερους πόρους από δωρεές για να μπορεί να τα ταΐζει όλα καθημερινά.

Χωρίς τον Σάσα αυτά τα σκυλιά δεν θα είχαν ούτε να φάνε αλλά ούτε και καμιά ελπίδα στη ζωή τους. Του αξίζουν συγχαρητήρια!

Δείτε το βίντεο: