Ιζέτ Ιζτζιάν: “Το περιουσιακό παραμένει θέμα κλειδί στο Κυπριακό”

Ως σημείο κλειδί στις διαπραγματεύσεις χαρακτήρισε ο Ιζέτ Ιζτζιάν το περιουσιακό λέγοντας πως το κοινό παρασύρθηκε προς το “όχι” (σε ένα πιθανό δημοψήφισμα) με λάθος πληροφόρηση.

Σύμφωνα με τον Μπαϊράκ, ο πρόεδρος του τ/κ κόμματος Ενωμένη Κύπρος ανέφερε πως ο Τ/κ ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί πρέπει να δώσει περισσότερες πληροφορίες στον κόσμο για την διαπραγματευτική διαδικασία. “Οι δύο ηγέτες έχουν επιτύχει πρόοδο στη διακυβέρνηση και διαμοιρασμό της εξουσίας, στους πρόσφυγες και τον πληθυσμό, καθώς και σε θέματα ΕΕ. Ωστόσο το περιουσιακό εξακολουθεί να παραμένει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων”, ανέφερε.

Επισημαίνοντας ότι τα κριτήρια που αφορούν την ιδιοκτησία συζητούνται επί του παρόντος στις συνομιλίες, πρόσθεσε ότι το κοινό παραπλανήθηκε από τα απορριπτικά στρατόπεδα και στις δύο πλευρές. “Το περιουσιακό παραμένει θέμα κλειδί στο Κυπριακό”, τόνισε.

Ο κ. Ιζτζιάν πρόσθεσε ότι είναι πολύ νωρίς για να τεθεί από τώρα ημερομηνία διεξαγωγής δημοψηφισμάτων, λέγοντας ότι ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ, Εσπεν Μπαρθ Άιντα αναζητεί οικονομική στήριξη μιας λύσης στο εξωτερικό.