Ιερέας αρνήθηκε στον νονό να βαπτίσει το παιδί επειδή ήταν παντρεμένος με… πολιτικό γάμο!

Δύο χωριά τσακώθηκαν με αφορμή την εγκύκλιο που έχει δοθεί σε όλες τις Μητροπόλεις ώστε να μην μπορεί κάποιος που έχει κάνει πολιτικό γάμο… να βαπτίσει παιδί!

Το περιστατικό συνέβη σε ορεινό χωριό της Αχαΐας. Το ζευγάρι που βάπτιζε το παιδί ήταν από το συγκεκριμένο χωριό και ο κουμπάρος από διπλανό. Ξαφνικά και ενώ όλα ήσαν έτοιμα να ξεκινήσει το μυστήριο, ο ιερέας έθεσε ζήτημα… κουμπάρου! Ο οποίος είχε κάνει πολιτικό και όχι θρησκευτικό γάμο και άρα με βάση την εγκύκλιο της Αρχιεπισκοπής και της Ιεράς Μητρόπολης δεν θα μπορούσε να βαπτίσει το παιδί!

Μάλιστα ο ιερέας έφθασε στο σημείο να αναγνώσει την εγκύκλιο του Δεσπότη αλλά και πάλι… δεν έπεισε τον κουμπάρο και το σόι του! Είχαν γίνει έξω φρενών και απειλείτο επεισόδιο εντός της εκκλησίας! Ο κουμπάρος φώναζε και τα έβαλε με τον παππά! Η οικογένειά του, από τις μεγαλύτερες στο χωριό και φυσικά άπαντα τα μέλη της τον υποστήριξαν!

Ο παππάς όμως ήταν ανένδοτος! Το μυστήριο… κινδύνευε να τιναχτεί στον αέρα και το παιδί να μείνει αβάπτιστο! Έτσι μετά από αρκετή ώρα αδιέξοδων διαβουλεύσεων η οικογένεια του κουμπάρου και ο ίδιος ο «νονός» έκαναν πίσω. Το παιδί βάπτισε η αδελφή του κουμπάρου που ήταν ανύπαντρη κι έτσι… δεν τέθηκε δίλημμα θρησκευτικού ή πολιτικού γάμου.

Ωστόσο το επεισόδιο επεκτάθηκε και στα δύο χωριά τα οποία… «αρπάχτηκαν» εξαιτίας διαφωνιών που προέκυψαν από την συμπεριφορά και την απόφαση του παπά!