Θύελλα από τη νέα βιογραφία του Σίλβιο: Γιατί τα… όργια ονομάστηκαν μπούνγκα-μπούνγκα

Τι λέει για το κρεβάτι που του χάρισε ο Πούτιν, για την Άνγκελα Μέρκελ και τις σχέσεις του με τον Καντάφι! Τον τίτλο «My Way: Berlusconi in His Own Words» φέρει η νέα βιογραφία του πρώην Καβαλιέρε που πρόκειται να κυκλοφορήσει σύντομα και αναμένεται να προκαλέσει μεγάλες… αναταράξεις.

Oι σχέσεις του με τον Καντάφι
Ο πόλεμος του Ιράκ το 2003 «Ήμουν πολύ ανήσυχος. Ήθελα να προσπαθήσω να αλλάξω μυαλά στον Τζορτζ Μπους. Έψαχνα μια εναλλακτική λύση για την εισβολή στο Ιράκ. Προσπαθούσα να σκεφτώ μια χώρα στην οποία ο Σαντάμ θα μπορούσε να πάει εξορία, μια διέξοδο για να αποφευχθεί ο πόλεμος. Έτσι ήρθα σε επαφή με τον Καντάφι και συζητήσαμε το ενδεχόμενο να δεχθεί τον Σαντάμ στη Λιβύη. Μιλήσαμε για αυτό πάνω από έξι φορές, μεταξύ του τέλους του 2002 και τις αρχές του 2003 και σχεδόν είχαν καταφέρει να τον πείσω. Ο Μπους δεν ήταν αντίθετος στην ιδέα. Θα το είχε αποδεχτεί, αν υπήρχε αρκετός χρόνος (σ.σ. για να πείσει τον Σαντάμ)».

Όταν έδειξε το κρεβάτι του στον Τζορτζ Κλούνεϊ
Όσον αφορά στις συζητήσεις που είχε με τον Τζόρτζ Κλούνεϊ στη βίλα του στη Ρώμη για τη βοήθεια στο Νταρφούρ, τις αποκαλύψεις τις έχει κάνει ο ίδιος ο ηθοποιός λέγοντας ότι είχε περάσει μια από τις ομορφότερες νύχτες της ζωής του. «Ήταν μια από τις πιο εκπληκτικές βραδιές της ζωής μου. Αφού μιλήσαμε για το Νταρφούρ με πήγε στο δωμάτιό του για να μου δείξει το κρεβάτι που του είχε κάνει δώρο ο Πούτιν. Εγώ πήγα να του μιλήσω για το Νταρφούρ. Αφού έκανα τη δουλειά μου με πήγε στην κρεβατοκάμαρά του για να μου δείξει το κρεβάτι που του είχε κάνει δώρο ο Πούτιν. Μου είπε τόσα αστεία σε τόσο λίγο χρόνο. Ήταν ένα πολύ πιο διαφορετικό απόγευμα από ό,τι ο καθένας νομίζει. Εγώ ήμουν σαν να έλεγα ‘πρέπει να φύγω’ και εκείνος να μου έλεγε ‘όχι, που πηγαίνεις, θα γίνει ένα πάρτι’ και εγώ να του απαντούσα ‘όχι δεν θέλω, αλήθεια όχι’».

Για τις γυναίκες
«Είμαι γεννημένος γόης! Περισσότερες φορές, πάντως, ήμουν στη θέση του γοητευμένου», λέει ο Καβαλιέρε, ενώ απαντώντας στις φήμες ότι έχει ένα χαρέμι από 30 και πάνω γυναίκες, ηθοποιούς και call-girls, τις οποίες έχει εγκαταστήσει σε διαμερίσματα στο Μιλάνο, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι λέει: «Είμαι 74 ετών και παρόλο που είμαι κάθαρμα, η ιδέα των 33 κοριτσιών σε δύο μήνες μου πέφτει… βαριά. Θα έπεφτε βαριά ακόμη και σε έναν άνδρα 30 ετών».

Η χ@ντρ@κ…..α Άνγκελα Μέρκελ
Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι στην αυτοβιογραφία του υποστηρίζει ότι η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ συνωμότησε εναντίον του για να τον ανατρέψει από πρωθυπουργό κατά τη διάρκεια της ευρωκρίσης το 2011, λόγω των χειρισμών του στην οικονομία και το ρίσκο της εξάπλωσης της κρίσης σε όλη την ήπειρο.
«Νομίζω ότι όλα τα προβλήματά μου με τη Μέρκελ ξεκίνησαν όταν γράφτηκε ότι την αποκάλεσα ”χ@ντρ@κ…..α με την οποία δεν γίνεται να κάνεις σεξ”», λέει ο Καβαλιέρε αρνούμενος ότι είχε χρησιμοποιήσει ποτέ τέτοιο όρο για τη Γερμανίδα καγκελάριο. «Ποτέ δεν το είπα. Ήταν επινόηση μιας ιταλικής εφημερίδας, που δημιουργήθηκε από κάποιον που ήθελε να με βλάψει και να προκαλέσει μια σύγκρουση ανάμεσα σε εμένα και την Άνγκελα».

O Κάμερον και το Τζακούζι
Στο βιβλίο παρατίθεται και η απίστευτη ατάκα του Ντέιβιντ Κάμερον, όταν με χιούμορ αποκάλυψε τι είπε στη γυναίκα του όταν η βοηθός του τους διέκοψε λέγοντάς του πρέπει να πάνε στην Ιταλία στον Μπερλουσκόνι. «Σαμάνθα πρέπει να πάω στην Ιταλία για δείπνο με τον Μπερλουσκόνι. Μην ανησυχείς, θα βγω από το τζακούζι πριν εμφανιστούν οι πόρνες».

Για την προέλευση του «μπούνγκα-μπούνγκα»
Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι εξήγησε ότι ήταν ένα αστείο μεταξύ εκείνου και του συνταγματάρχη Καντάφι, τον οποίο υπολόγιζε ως σταθερό φίλο.
Το ανέκδοτο από το οποίο εμπνεύστηκαν το «μπούνγκα-μπούνγκα» έχει ως εξής:
«Ένα ζευγάρι Ιταλών πολιτικών συλλαμβάνονται από μια άγρια αφρικανική φυλή οι οποίοι τους δένουν. Ο αρχηγός της φυλής εμφανίζεται και λέει σε έναν από τους δύο Ιταλούς: ”Τι θέλεις, να πεθάνεις ή μπούνγκα-μπούνγκα;”. Ο πολιτικός διαλέγει τη δεύτερη επιλογή. Αλλά το μπούνγκα-μπούνγκα σημαίνει αναγκαστική συνουσία. Ο ηγέτης της φυλής προσεγγίζει στη συνέχει και το δεύτερο πολιτικό και του κάνει την ίδια ερώτηση. Ο Ιταλός τρομοκρατημένος λέει ”θα προτιμούσα να πεθάνω” και ο ιθαγενής του απαντά: ”Καλά εσείς θα πεθάνετε, αλλά πρώτα ελάτε να κάνουμε λίγο μπούνγκα-μπούνγκα!».
«Από αυτό το αστείο βγήκε το μπούνγκα-μπούνγκα», πρόσθεσε ο Μπερλουσκόνι.