Θριάμβευσε στο Σιλβερστόουν ο Ευτύχιος Έλληνας – Αφιέρωσε τη νίκη του στον παππού του που έχασε τον Αύγουστο

2013 GP3 Championship, Round 8. Yas Marina Circuit, Abu Dhabi, United Arab Emirates. Tio Ellinas (CYP, Marussia Manor Racing), celebrates his win 3rd November, 2013. Sunday Race Two. World Copyright: Sam Bloxham/LAT Photographic. ref: Digital Image IMG_8746

Την παρθενική του νίκη στο πρωτάθλημα της Formula Renault 3.5 πανηγύρισε στη Μεγάλη Βρετανία ο Ευτύχιος Έλληνας! Μετά την πρώτη του pole position, έκανε έναν άριστο αγώνα και έφτασε επιβλητικά στην καρό σημαία!

O Κύπριος οδηγός που είχε εντυπωσιάσει το 2013 στο GP3 αλλά πέρυσι δεν είχε πλήρη αγωνιστική σεζόν, ήλεγξε τον αγώνα παρότι αυτός ήταν επεισοδιακός και μετά από 24 γύρους, έφτασε στη νίκη με προβάδισμα 8 δευτερολέπτων.

«Οι εβδομάδες που προηγήθηκαν ήταν δύσκολες για μένα, καθώς έχασα τον παππού μου. Είναι λοιπόν ξεχωριστή νίκη για μένα αλλά πολύ σημαντική και για την ομάδα. Σε πολλούς φετινούς αγώνες ήμασταν πολύ γρήγοροι τις Παρασκευές αλλά κάτι πήγαινε στραβά στις κατατακτήριες και τον αγώνα. Έχουμε μεγάλο ανταγωνισμό σε αυτό το θεσμό και ελπίζω να έρθουν κι άλλα βάθρα», είπε ο 23χρονος.

«Θέλω να αφιερώσω αυτή τη νίκη στον παππού μου τον οποίο έχασα πριν από δυο εβδομάδες. Αυτή η νίκη επιτεύχθηκε για εκείνον και ελπίζω να ακολουθήσουν πολλές άλλες γι΄ αυτόν», ήταν οι πρώτες του δηλώσεις on camera μετά την επιτυχία του…

Ο παππούτς του Ευτύχιου Έλληνα, ο 71χρονος γνωστός επιχειρηματίας και ιδρυτικό στέλεχος του ομίλου Iacovou Brothers Ευτύχιος Ιακώβου έχασε τη ζωή του  στις 19 Αυγούστου σε ένα τραγικό ατύχημα στη Λευκωσία.

Με αυτή τη νίκη ο οδηγός της Strakka Racing έφτασε τους 63 πόντους και σκαρφάλωσε στην έβδομη θέση της βαθμολογίας.

ellinassilver