Θλίψη και οργή στις ΗΠΑ: Αστυνομικοί σκότωσαν 24χρονο που έπασχε από αυτισμό (βίντεο)

Νεκρός από πυρά αστυνομικών έπεσε ο Kayden Clarke, o οποίος είχε συγκινήσει το διαδίκτυο όταν είχε δημοσιεύσει ένα βίντεο, στο οποίο παθαίνει κρίση λόγω του συνδρόμου Asperger και το σκυλί του προσπαθεί να τον παρηγορήσει.

Πιο συγκεκριμένα, η αστυνομία έφτασε στο σπίτι του τρανσέξουαλ άντρα την περασμένη Πέμπτη, αφότου έλαβαν ένα τηλεφώνημα για ενδεχόμενη αυτοκτονία, όπως επιβεβαίωσε η μητέρα του Clarke.

Οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σπίτι του 24χρονου, ισχυρίστηκαν πως άνοιξαν πυρ εναντίον του, βρισκόμενοι σε κατάσταση αυτοάμυνας, καθώς ο νεαρός τους επιτέθηκε με ένα μαχαίρι.
Θυμίζουμε πως ο Kayden Clarke πέρυσι συγκίνησε περισσότερους από δυο εκατομμύρια ανθρώπους, όταν βρήκε το θάρρος να δημοσιεύσει το βίντεο, στο οποίο προβάλλεται να χτυπά τον εαυτό του, κλαίγοντας, ενώ το σκυλί του προσπαθεί να τον σταματήσει από το να κάνει κακό στον εαυτό του.

Το βίντεο είχε συνοδευτεί από τη λεζάντα: «Έτσι είναι όταν πάσχεις από το σύνδρομο Asperger», ενώ ο 24χρονος σε συνέντευξή του στη «Huffington Post» είχε σχολιάσει πως:«Όταν παθαίνω κρίση, συχνά εμφανίζω αυτοκαταστροφική συμπεριφορά και βλάπτω τον εαυτό μου».

Η μητέρα του Clarke από την πλευρά της, δήλωσε πως: «Πριν την άφιξη της αστυνομίας το παιδί μου δεν ήταν απειλή για κανέναν. Ήρθαν στο σπίτι του και σκότωσαν ένα άτομο 24 ετών, αυτιστικό, ψυχικά άρρωστο, ενώ γνώριζαν πως επρόκειτο για άτομο με ειδικές ανάγκες».

Αυτή, μάλιστα, δεν ήταν η πρώτη φορά που η αστυνομία έλαβε μια κλήση από τον Clarke, με την απειλή της αυτοκτονίας, καθώς κάτι τέτοιο είχε επαναληφθεί πριν δυο χρόνια.

Οι αστυνομικοί, που ενεπλάκησαν στο περιστατικό, έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, ενώ δεν φαίνεται να φορούσαν κάμερες στη στολή τους.