Θλίβομαι για τους “Έλληνες” της Κύπρου

Κρίσιμες οι στιγμές για την Ελλάδα. Την ώρα που γράφονται αυτές οι σκέψεις, το eurogroup βρίσκεται σε εξέλιξη για το ελληνικό ζήτημα.

Δεν θα ασχοληθώ με το ελληνικό χρέος. Δεν θα μπω στη διαδικασία του τρίτου μνημονίου. Ούτε θα μιλήσω για 13 δις ή για δάνειο γέφυρα ύψους 70 ή 100 δις. Ούτε για το δημοψήφισμα.

Αυτές τις ώρες με κυριαρχεί ο θυμός και η απογοήτευση για τη συμπεριφορά των “Ελλήνων” της Κύπρου!

Αυτών, που έπεσαν σαν όρνεα πάνω στον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, γιατί “τόλμησε” να διαπραγματευτεί. Τόλμησε να “τα βάλει” με τους Μεγάλους της Ευρώπης! Ποιoς; ένας νεαρός και επιπόλαιος, άκουσα να λένε κάποιοι φίλοι! Τόλμησε ο Αλέξης Τσίπρας να δυσκολέψει τη μεγάλη Γερμανία και το Διεθνές νομισματικό ταμείο!

Δεν τα κατάφερε ο Τσίπρας, άκουσα να λένε χαιρέκακα! Το έλεγαν άνθρωποι που δεν ανήκουν στην αριστερά! Το έλεγαν άνθρωποι που ανήκουν στην “περήφανη” Δεξιά! Αυτοί που είναι βολεμένοι στην απάθειά τους, στις θέσεις τους και στον παχυλό μισθό τους. Αυτοί που δεν θέλουν κανείς να ταράζει τα νερά. Αυτοί που δεν θέλουν τους λαούς να επαναστατούν, να προσπαθούν! Αυτοί, οι οποίοι βολεύονται να έχουν “το πιστόλι στον κρόταφο”!

Θλίβομαι για τους “Έλληνες” της Κύπρου. Χλεύαζαν και “λιθοβόλησαν “την Ελληνική κυβέρνηση!

Θλίβομαι, γιατί αυτές τις μέρες θυμήθηκα ότι αυτήν την Ελλάδα που λιθοβολούμε, είναι η ίδια που μας σπούδασε δωρεάν. Είναι αυτή η Ελλάδα, που μου έδινε κουπόνια για να τρέφομαι δωρεάν. Είναι ή ίδια Ελλάδα που μου έδινε μεταφορικό μέσο δωρεάν!

Τέτοιες μέρες θλίβομαι, γιατί θυμήθηκα τα εκατοντάδες Κυπριόπουλα, που φιλοξενήθηκαν σε σπίτια Ελλαδιτών, τις τραγικές μέρες της βάρβαρης Τουρκικής εισβολής. Θυμήθηκα τα πακέτα αγάπης που έφταναν από την Ελλάδα, με τρόφιμα και ρουχισμό, για τους χιλιάδες πρόσφυγες της Κύπρου!

Τους στρατιώτες της ΕΛΔΥΚ που έδωσαν την ζωή τους, για να υπερασπίσουν την Κύπρο και τους βάζουμε στεφάνι, κάθε χρόνο, τέτοιες μέρες!

Τους Κρητικούς καταδρομείς που κατά λάθος καταρρίψαμε πάνω από το αεροδρόμιο της Λευκωσίας και που δήθεν τιμούμε με στεφάνια κάθε χρόνο, τέτοιες μέρες!

Δεν λιθοβολούμε τον Τσίπρα ή τον οποιοδήποτε άλλο, που θα αναλάβει την Πρωθυπουργία της Ελλάδας. Λιθοβολούμε την ίδια την Ελλάδα!

Θλίβομαι για τη συμπεριφορά μας και για όλους αυτούς τους απαθείς, τα “παχύδερμα” και τους βολεμένους.

Θλίβομαι για τους “Έλληνες της Κύπρου”!

Πυθία