Θετικό ανακοινωθέν από Eurogroup, χωρίς όμως παροχή βοήθειας -Διαβάστε το κοινό ανακοινωθέν

Καμία ουσιαστική απόφαση δεν ελήφθη στο Eurogroup της Δευτέρας 11/5 για παροχή έξτρα οικονομικής βοήθειας, ωστόσο υπογραμμίστηκε η πρόοδος και τα θετικά βήματα που έχει επιδείξει μέχρι στιγμής η χώρα.

“Θετικό ότι άλλαξε η διάθεση των ελληνικών αρχών”, ανέφερε συγκεκριμένα ο Ντάισελμπλουμ, “αλλά όχι επί της ουσίας” σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε μετά το τέλος της συνεδρίασης των ΥΠΟΙΚ της ευρωζώνης.
Αυτή είναι το κοινό ανακοινωθέν που δόθηκε στη δημοσιότητα, λίγα λεπτά μετά το πέρας της πολύωρης συνεδρίασης:

“Το Eurogroup σήμερα αποτίμησε την κατάσταση των συνεχιζόμενων διαπραγματεύσεων μεταξύ των ελληνικών αρχών και των θεσμών. Καλωσορίζουμε την πρόοδο που έχει επιτευχθεί μέχρι τώρα”.

“Σημειώνουμε ότι η αναδιοργάνωση και η βελτίωση των διαδικασιών εργασίας κατέστησε δυνατή μια επιτάχυνση και συνέβαλε σε μια πιο ουσιαστική συζήτηση. Ταυτόχρονα, αναγνωρίζουμε ότι χρειάζεται περισσότερος χρόνος και προσπάθεια για να γεφυρωθούν τα κενά στα εναπομείναντα ανοιχτά θέματα”, συνεχίζει η ανακοίνωση.

“Καλωσορίζουμε επομένως την πρόθεση των ελληνικών αρχών να επιταχύνουν τη δουλειά τους με τους θεσμούς, με στόχο την επίτευξη μιας επιτυχούς ολοκλήρωσης της αξιολόγησης εγκαίρως. Το Eurogroup επαναλαμβάνει ότι η δήλωσή του της 20ής Φεβρουαρίου παραμένει το ισχύον πλαίσιο για τις συνομιλίες. Μόλις οι θεσμοί καταλήξουν σε συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο για την ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης το Eurogroup θα αποφασίσει για την αποδέσμευση των κεφαλαίων που εκκρεμούν βάσει της ισχύουσας διευθέτησης”.