Θερίζουν τα τροχαία αλλά μυαλό δεν βάζουμε – Νεαρός “πέταγε” με 150χλμ – 169καταγγελίες για υπερβολική ταχύτητα

Γύρω στις 10.40 χθες βράδυ, μέλη του Ουλαμού Πρόληψης Οδικών Δυστυχημάτων εντόπισαν στον αυτοκινητόδρομο Λάρνακας, αυτοκίνητο να κινείται με ταχύτητα 150 Km/h αντί 100 που είναι το ανώτατο όριο ταχύτητας.

Έγινε σήμα στον οδηγό να σταματήσει αλλά αυτός παρέλειψε να το πράξει. Τελικά ο οδηγός, ανακόπηκε και συνελήφθη κοντά στον κυκλικό κόμβο Ριζοελιάς.

Πρόκειται για 23χρονο κάτοικο της επαρχίας Λάρνακας ο οποίος αφού κατηγορήθηκε γραπτώς αφέθηκε ελεύθερος για να κλητευθεί αργότερα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης δράσης της Αστυνομίας για πρόληψη και μείωση των σοβαρών και θανατηφόρων οδικών συγκρούσεων και για εμπέδωση της οδικής συνείδησης, διενεργήθηκαν χθες βράδυ και τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, τροχονομικοί ελέγχοι σε όλες τις επαρχίες.

Συγκεκριμένα, ελέγχθηκαν 170 οχήματα και προέκυψαν 169 καταγγελίες για υπερβολική ταχύτητα. Διενεργήθηκαν επίσης 188 έλεγχοι αλκοόλης κατά τους οποίους προέκυψαν 28 καταγγελίες ενώ άλλα 149 πρόσωπα καταγγέλθηκαν για διάφορα τροχαία αδικήματα.

Επίσης, στην επαρχία Πάφου, μέλη των Αστυνομικών Σταθμών Κελοκεδάρων και Κούκλιων, διενήργησαν χθες βράδυ στοχευμένους τροχονομικούς ελέγχους σε διάφορα σημεία δρόμων που εμπίπτουν στη δικαιοδοσία του Αστυνομικού Σταθμού Κουκλιών.

Κατά τη διάρκεια των τροχονομικών ελέγχων, προέκυψαν 12 καταγγελίες για υπερβολική ταχύτητα και έξι καταγγελίες για διάφορα άλλα τροχαία αδικήματα.

Οι συντονισμένοι και στοχευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι της Αστυνομίας θα συνεχιστούν, για να προληφθεί και παταχθεί κάθε μορφή παρανομίας και εγκληματικότητας, με στόχο την εμπέδωση της οδικής συνείδησης καθώς και του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.