Θερίζει ο καύσωνας στην Αίγυπτο – 21 νεκροί

Είκοσι-ένας άνθρωποι έχουν πεθάνει και άλλοι 66 νοσηλεύονται με εξάντληση καθώς οι ψηλές θερμοκρασίες και η υγρασία επηρεάζουν το Κάιρο και άλλες περιοχές της Αιγύπτου, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, τη Δευτέρα.

Τα θύματα, που πέθαναν όλα την Κυριακή, υπέκυψαν καθώς η θερμοκρασία έφτασε τους 47 βαθμούς Κελσίου, σε συνθήκες που είναι ακόμη λιγότερο ανεκτές λόγω των επιπέδων υγρασίας, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου, 15 άνθρωποι πέθαναν στο Κάιρο, τέσσερις στην επαρχία Δέλτα της Καλιμπίγια και δύο στη βόρεια επαρχεία της Αιγύπτου Κένα.

Οι νεκροί, επτά από τους οποίους ήταν γυναίκες, ήταν όλοι ηλικίας άνω των 60 χρονών.

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι 66 άνθρωποι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο υποφέροντας από εξάντληση, συμπεριλαμβανομένων 37 που βρίσκονται ακόμη υπό παρακολούθηση.

«Υπάρχει μεγάλη αύξηση της θερμοκρασίας σε σχέση με προηγούμενα χρόνια. Αλλά το πρόβλημα είναι η υγρασία που επηρεάζει περισσότερο τους ανθρώπους», ανέφερε ο Εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Χοσάμ Άμπντελ Γκαφάρ, προσθέτοντας ότι «η μακρά έκθεση στον ήλιο σκοτώνει».

Σύμφωνα με λειτουργούς της μετεωρολογικής Αρχής, η θερμοκρασία στην πρωτεύουσα και ορισμένες περιοχές της χώρας είναι πιο ψηλή από το συνήθη μέσο όρο.

«Η θερμοκρασία είναι ψηλότερη κατά τέσσερις ή πέντε βαθμούς από αυτό που βλέπουμε συνήθως και η υγρασία είναι πολύ ψηλή αυτό το μήνα», ανέφερε ο επικεφαλής αναλυτής της Μετεωρολογικής Αρχής της Αιγύπτου Γουαχίντι Σουντί στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Η ψηλότερη θερμοκρασία υπό σκιά την Κυριακή, στο Κάιρο ήταν 38 βαθμοί Κελδίου, που σημαίνει 47 υπό τον ήλιο ή σε χώρους με κακό εξαερισμό», πρόσθεσε.