Θεμιστόκλειο κτύπημα – Δικαστές αλίμονό σας!

Νέο κτύπημα του Βουλευτή του ΔΗΣΥ Ανδρέα Θεμιστοκλέους, αυτή τη φορά προς τους εντιμότατους δικαστές.

Σε ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook, καταπιάνεται με τη μισθολογική «ανωτερότητά» των δικαστών και επαναφέρει το ξαναζεσταμένο φαγητό της αντισυνταγματικής, όπως κρίθηκε, μείωση των μισθών τους τον Ιούνιο του 2013!

Χάριν λαϊκισμού λοιπόν, ο Βουλευτής με τις έντονες κατά καιρούς απόψεις για τους ομοφυλόφιλους την παιδεία και πολλά άλλα κοινωνικά θέματα, αποφάσισε να ανέβει επίπεδο ίσως για περισσότερα like από ομοϊδεάτες του.

Απευθυνόμενους λοιπόν προς τους δικαστές αναφέρει ότι: «Εντιμότατοί μου, συμφωνούμε απόλυτα ότι το Σύνταγμα δεν είναι ένας οποιοσδήποτε νόμος, αλλά ο υπέρτατος που κατισχύει και υπερισχύει παντός άλλου νόμου και κανονισμού. Συμφωνούμε επίσης στον οξύ και σαφή διαχωρισμό των εξουσιών και πρωτίστως στην ανεξαρτησία τους.

Γι’ αυτό και η Βουλή και με τη διαδικασία και τον τρόπο που το Σύνταγμα ακριβώς διαλαμβάνει και διατυπώνει, θα προχωρήσει άμεσα στην τροποποίηση του Συντάγματος. Κι αυτό διότι μόνον έτσι θα νοιώσετε την αίσθηση του ανήκειν εις τον λαό μας, εις το κράτος και την πολιτεία μας και φυσικά στη Δημοκρατία μας.

Μόνο έτσι θα πάψετε να θεωρείτε εαυτούς και αλλήλους υπεράνω πάντων και πασών, όπου ουδεμία καταστροφή και ουδεμία δυστυχία δεν ημπορεί να σας αγγίξει. Μόνο έτσι θα καταστείτε και εις τις αποφάσεις περισσότερο δίκαιοι, όταν απέναντί σας έχετε ως υπόδικους συμπατριώτες μας, που η οικονομική καταστροφή τους οδήγησε, εκόντες άκοντες και μόνο για να θρέψουν την οικογένειά τους, στην παρανομία.

Μόνο έτσι θα καταστείτε περισσότερο αυστηροί με όσους και όσες προσαχθούν ενώπιον σας, γιατί υπήρξαν οι υπαίτιοι της καταστροφής και της δυστυχίας μας. Υ.Γ Η περί των οικονομικών και της τσέπης σας ευαισθησία σας, ΟΥΔΑΜΩΣ, ΟΥΔΟΛΩΣ και ΟΥΔΕΠΟΤΕ θα υπερνικήσει τη δίκαιη απαίτηση και ισχυρή βούληση του λαού μας, όποτε η πατρίδα στρέφει με αγωνία το βλέμμα της πάνω σε όλους μας, ΑΠΑΝΤΕΣ δίκαια, ισορροπημένα και αναλογικά να αισθανόμαστε την ανάγκη της ως ΔΙΚΟ μας χρέος και δικό μας ΚΑΘΗΚΟΝ».

Κύριε Θεμιστοκλέους για ποια ευαισθησία της τσέπης των δικαστών μιλάτε; Αυτοί κατέστρεψαν τον τόπο ή κάποιοι συνάδελφοί σας πολιτικοί; Οι πολίτες νομίζετε ότι τρώνε κουτόχορτο; Πιστεύετε ότι υπάρχουν περισσότερο και λιγότερο δίκαιοι δικαστές;

Αγαπητέ κύριε Θεμιστοκλέους όλοι νιώθουμε άβολα όταν οι πολίτες χάνουν τις εργασίες τους, δεν έχουν τα βασικά για τη διατροφή τους και ζουν σε πρωτόγνωρες για την Κύπρο συνθήκες. Ποιοι φέρουν την ευθύνη όμως; Οι δικαστές;

Θεωρώ ότι γνωρίζετε ότι είναι επιλογή του συνταγματικού νομοθέτη να εξαιρέσει τη Δικαστική Υπηρεσία από οποιαδήποτε μέτρα μείωσης της αντιμισθίας των Δικαστών, για ευνόητους λόγους.

Κύριος σκοπός της προστασίας αυτής, όπως ασφαλώς πρέπει να γνωρίζετε κύριε Θεμιστοκλέους, είναι εκτός από του να προσελκύσει αξιόλογους νομικούς στη δικαστική έδρα, να εξασφαλίζει την ανεξαρτησία πνεύματος που είναι αναγκαία για να διασφαλίζει τη λεπτή εξισορρόπηση μεταξύ ατομικών δικαιωμάτων και κρατικών εξουσιών, που ισοδυναμεί με πολιτική ελευθερία.

Η απάντηση στο λαϊκίστικο θέμα που επαναφέρετε είναι ότι οι δικαστές είναι ίσως ο μοναδικός θεσμός, στον οποίο στηρίζουμε τις ελπίδες μας, για τιμωρία των ενόχων του βομβαρδισμού της οικονομίας.

Οι δικαστές κύριε Θεμιστοκλέους δεν είναι σαν εσάς ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ.

-Ο μισθός των δικαστών λοιπόν, πρέπει ν’ αποτελεί εγγύηση προς εξασφάλιση της ανεξαρτησίας τους.
-Οι αποδοχές τους δικαστών πρέπει να είναι επαρκείς για να εξασφαλίσουν την αξιοπρεπή διαβίωση τους.
-Επίσης οι αποδοχές των δικαστών πρέπει να είναι σταθερές και να μην ανατρέπεται το μισθολογικό τους καθεστώτος με αιφνίδιες ή σοβαρές μειώσεις των αποδοχών τους, γιατί μόνον υπό την προϋπόθεση αυτή μπορεί να εξασφαλισθεί ότι θα είναι σε θέση να ασκήσουν τα καθήκοντά τους απερίσπαστοι.

Μπορεί κύριε Θεμιστοκλέους ο λαϊκισμός να είναι παιχνίδι των πολιτικών αλλά ευτυχώς οι πολίτες δεν τρώνε πλέον κουτόχορτο και αναγνωρίζουν ότι αν κάποιοι πρέπει να πληρώνονται στην σημερινή εποχή γι’ αυτό που κάνουν σωστά, αυτοί είναι οι δικαστές.

Κρατίνος