Θα το λύσεις και θα πεις και ένα τραγούδι…

Με τους καλύτερους οιωνούς, Πρόεδρος Αναστασιάδης και Μουσταφά Ακιντζί, κάθισαν χθες για πρώτη φορά στο τραπέζι των συνομιλιών για λύση του Κυπριακού.

Αντάλλαξαν Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, συμφώνησαν σε τακτικές συναντήσεις και επίσπευση της διαδικασίας και τόνισαν την ανάγκη για δίκαιη, βιώσιμη και λειτουργική λύση του Κυπριακού, προς όφελος Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκύπριων.

Καμία πρωτοτυπία, καμία παρέκκλιση από τα χιλιοειπωμένα συνθήματα και καμία αλλαγή στην εκατέρωθεν προσπάθεια, να αποδοθεί πανηγυρικός χαρακτήρας στην πρεμιέρα της επανέναρξης των συνομιλιών. Θα τρέξουν κάποιοι πατριώτες να διέλθουν τα κατοχικά οδοφράγματα, αφού καταργήθηκε η λεγόμενη “βίζα” για είσοδο στο ψευδοκράτος.

Ενώ, ο κατοχικός στρατός θα πραγματοποιήσει επιχείρηση αποναρκοθέτησης του Πενταδάκτυλου, βάση των χαρτών που έδωσε ο Προέδρος Αναστασιάδης. Το ερώτημα, παραμένει με ποια επιχειρήματα η Ελληνοκυπριακή πλευρά θα κατορθώσει να πείσει τους πολίτες να απαντήσουν ναι σε ένα ενδεχόμενο σχέδιο λύσης τύπου Ανάν.

Γιατί θα ήταν ουτοπία να πιστεύουμε σε σενάριο λύσης σαφώς βελτιωμένο και με πρόνοιες που θα καταλύουν τον εποικισμό, την εξάρτηση από την Τουρκία και την ανισομερή κατανομή εκτελεστικών εξουσιών.

Για τις Κασσάνδρες, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα απαγγείλει κάποια στιγμή στον Τουρκοκύπριο ηγέτη, στίχο από γνωστό άσμα της λαϊκής τραγουδίστριας Άντζελας Δημητρίου “τι να την κάνω την αγάπη σου, αν βάζεις άλλην στο κρεβάτι σου”, υπονοώντας τον Σουλτάνο Ερντογάν. Αναγκάζοντας τον Ακιντζί να του απαντήσει πως “το ‘πε, το ‘πε ο παπαγάλος, ότι σ’ αγκαλιάζει άλλος”, δείχνοντας προς την κατεύθυνση των μεγάλων δυνάμεων…