Θα ξεπεράσουν τα ματσωμένα “ΟΧΙ”;

Προχωρά το θέμα της επέκταση της Λεωφόρου Ακαδημίας στο Πλατύ Αγλαντζιάς, σύμφωνα με πληροφορίες του apokalipsi.com, αν και φαίνεται πως θα είναι εκτός των αρχικών χρονοδιαγραμμάτων.

Ένα θέμα που συζητείται εδώ και δεκαετίες και που είχε σταματήσει η υλοποίηση του μετά από αντιδράσεις των “ματσωμένων” κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι δεν ήθελαν την δημιουργία του με τα επιχειρήματα οτι θα κοπούν δέντρα και πως θα υποβαθμιστεί η περιοχή τους.

Στην ουσία αντιδρούσαν γιατί όπως πιστεύουν θα προκαλεί ηχορύπανση και θα πέσουν οι αξίες των ακινήτων τους.

Μάλιστα όπως είναι πια συνηθισμένο στην Κύπρο, αυτή η μικρή μερίδα πολιτών κατάφερνε να φρενάρει εδώ και χρόνια την ανάπτυξη στην περιοχή, αλλά και την αποσυμφόρηση της εισόδου της Λευκωσίας, εις βάρος βεβαίως ολοκλήρου του λαού, που φυσικά ολίγον τους απασχολούσε.

Παραγνωρίζοντας φυσικά και το γεγονός οτι η διευκόλυνση της πρόσβασης στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας θα ήταν τεράστια με κέρδος ίσως ακόμα και ανθρώπινες ζωές.

Οι πληροφορίες αναφέρουν οτι το υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων έκανε αποδεχτά τα αιτήματα του δήμου Αγλαντζιάς, ο οποίος ζητούσε χαμηλό όριο ταχύτητας, ποδηλατόδρομο και πεζοδρόμια. Επίσης προϋπόθεση τέθηκε η απαγόρευση της διόδου μεγάλων οχημάτων όπως φορτηγών, πλην των λεωφορείων που θα επιτρέπεται.

Πρόσφατα ο υπουργός Μεταφορών, Μάριος Δημητριάδης είχε δηλώσει οτι αρχές του 2016 θα έχει την μελέτη για την προέκταση της Λεωφόρου Ακαδημίας ώστε να συνδεθεί η Αγλαντζιά με τα Λατσιά και να αποσυμφωρηθεί η είσοδος της Λευκωσίας και κυρίως η περιοχή στα φώτα του καλησπέρα.

Πάντως οι πληροφορίες μας αναφέρουν οτι έχει μπει το νερό στο αυλάκι και το υπουργείο έχοντας και το Δήμο στο πλευρό του αυτή τη φορά θα ξεπεράσει τις επώνυμες αντιστάσεις της περιοχής οι οποίοι διαθέτουν και αρκετά μηδενικά στους λογαριασμούς τους.

Δίκτυς ο Κνώσσιος