Θα μας τρελάνουν – Η Ελλάδα στην 42η θέση των 100 πιο πλούσιων χωρών, η Κύπρος πουθενά!

Κι ενώ η Κύπρος βρίκσκεται στην πέμπτη θέση της λίστας των 15 χωρών με τους περισσότερους δισεκατομμυριούχους , δεν συγκαταλέγεται καν ανάμεσα στις 50 πλουσιότερες χώρες του πλανήτη, με βάση τα στοιχεία για το κατά κεφαλήν ΑΕΠ! Τώρα πως γίνεται αυτό μόνο το ΔΝΤ το γνωρίζει.

Το πιο τραγελαφικό όμως είναι ότι στη λίστα  που δημοσιεύει το περιοδικό Global Finance Magazine με τις πιο πλούσιες και πιο φτωχές χώρες με βάση τα στοιχεία από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για το κατά κεφαλήν ΑΕΠ η Ελλάδα είναι στην 42η θέση με το Κατάρ, το Λουξεμβούργο,την Σιγκαπούρη να καταλαμβάνουν την τριάδα των πιο πλούσιων.

Κάτω από την  Ελλάδα βρίσκονται οι εταίροι στην ΕΕ Πορτογαλία, Λιθουανία, Εσθονία , Πολωνία, Λετονία.

Στην 62η θέση είναι η Βουλγαρία.

Η Γερμανία είναι στην 18η θέση η Γαλλία στην 25η ενώ η Ισπανία στην 31η θέση  η Ιταλία στην 32η, ενώ το ΔΝΤ κατατάσσει τη Ρωσία στην 52η θέση.

Η έρευνα βασίστηκε επίσης στην ισοτιμία της αγοραστικής δύναμης (PPP), η οποία λαμβάνει υπόψιν το κόστος ζωής και πληθωρισμού , προκειμένου να συγκριθεί το βιοτικό επίπεδο μεταξύ των διαφόρων χωρών.

Να σημειωθεί πως μερικές μικρές περιοχές, όπως το Λιχτενστάιν, το Ναούρου, το Βατικανό, το Μονακό, το Σαν Μαρίνο και η Ανδόρα δεν συμπεριλήφθηκαν στη μελέτη.

Χρησιμοποιώντας αυτά τα στοιχεία, το Κατάρ, που βρίσκεται στην ανατολική ακτή της Σαουδικής Αραβίας, ανακηρύχθηκε ως η πλουσιότερη χώρα στον κόσμο κατά την περίοδο 2009-2013.

Το Λουξεμβούργο είναι η δεύτερη πλουσιότερη χώρα στον κόσμο, με κατά κεφαλήν ΑΕΠ σχεδόν 79.593,91 δολάρια κατά μέσο όρο. Το υψηλό ποσοστό οφείλεται ως επί τω πλείστον στον μεγάλο αριθμό των ατόμων που εργάζονται στη χώρα αλλά ζουν στις γύρω χώρες όπως Γαλλία, Γερμανία και Βέλγιο.

Δείτε τη  λίστα με τις 100 πιο πλούσιες χώρες του πλανήτη: