Θα διαψεύσουν και την λύση;

Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Έσπεν Μπαρθ Έιντε, διέψευσε ότι έχει δημιουργηθεί επιτροπή για τα ακίνητα σε περίπτωση λύσης. Ανέφερε, ωστόσο, ότι υπάρχει η ιδέα δημιουργίας της.

Αυτό που προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση, είναι ότι με τον ρυθμό που κινούμαστε, όσο καλή θέληση και να υπάρχει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και το Τουρκοκύπριο ηγέτη, να φτάσουν γρήγορα σε λύση, η οποία, να ικανοποιεί τις δύο πλευρές, παρεμβαίνουν συνεχώς κάποιοι, που ηθελημένα τοποθετούν εμπόδια.

Αυτό, μπορεί να το διαπιστώσει κάποιος, αν προστρέξει στις διαψεύσεις οι οποίες διαδέχονται καθημερινά η μία την άλλη για οποιοδήποτε θέμα συζητούν Αναστασιάδης – Ακκιντζί ή, οι διαπραγματευτές τους.

Έχει μεγάλη σημασία αν το ιδιοκτησιακό δικαίωμα ισχύει τόσο για τους ιδιοκτήτες ακινήτων, όσο και για τους σημερινούς χρήστες, αν τα ατομικά δικαιώματα γίνουν σεβαστά και αν για την εφαρμογή τους, χρησιμοποιηθούν οι μέθοδοι της αποζημίωσης, της ανταλλαγής ή, της επιστροφής.

Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία όμως, είναι ότι το Κυπριακό έχει πολλές πτυχές και πρέπει οι διαπραγματευτές ν’ αφεθούν ελεύθεροι στο ρόλο που τους έχει ανατεθεί.

Δεν είναι δυνατόν για κάθε τι που συζητείται, την ίδια μέρα να υπάρχει σκόπιμη διαρροή και την επομένη, η καθιερωμένη πλέον, διάψευση.

Πως θα προχωρήσουν οι δύο ηγέτες;

Πως θα κτιστεί κλίμα εμπιστοσύνης;

Πώς θα μπορέσουν να συζητήσουν τα δύσκολα;

Πότε θα σταματήσουν κάποιοι, να επιλέγουν την τοποθέτηση εμποδίων, στον πιο σημαντικό αγώνα δρόμου της Κύπρου;

Πότε θα καταλάβουν κάποιοι ότι το Κυπριακό δεν λύνεται με συνεχείς διαψεύσεις;

Δεν είμαι σίγουρος αν στο τέλος και αφού ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις με θετική κατάληξη, οι γνωστοί, φτάσουν στο υπέρτατο σημείο, να διαψεύσουν ακόμα και τη λύση!!!

Κρατίνος