Θανατική ποινή…

Μέσα σε δύο χρόνια, 68χρονος εκμεταλλεύτηκε σεξουαλικά κοριτσάκι, ηλικίας μόλις έξι χρονών.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, καταδίκασε τον 68χρονο σε φυλάκιση 45 μηνών.
Αυτή είναι η είδηση. Η τραγωδία ποια είναι;

Η μικρή κάθε φορά, που ο σάτυρος ικανοποιούσε τις αρρωστημένες ορέξεις του, προσπαθούσε να φωνάξει.

Μάταια, όμως, ο πορνόγερος της έκλεινε το στόμα και κάθε φορά της έσβηνε το παιδικό χαμόγελο, προκαλώντας της πόνο, ντροπή και αηδία.

Ο 68χρονος εκμεταλλευόταν σεξουαλικά την ανυπεράσπιστη μικρή, εκμεταλλευόμενος την εμπιστοσύνη που του έδειχναν η μητέρα και η γιαγιά της, θέτοντάς την στη φύλαξη και προστασία του, θεωρώντας ότι η ανήλικη βρισκόταν σε ασφαλή χέρια.

Ως σοβαρό μετριαστικό παράγοντα, ο Δικαστής σημείωσε την παραδοχή του κατηγορούμενου και ότι ποτέ δεν προκλήθηκε οποιαδήποτε σωματική βλάβη στο παιδί. Μετριαστικός παράγοντας, με όλο το σεβασμό προς τον Δικαστή, τουλάχιστον γελοίος.

Η σωματική βλάβη είναι ήσσονος σημασίας μπροστά στη βλάβη, που υπέστη η παιδική ψυχή της. Αυτή η βλάβη δεν επουλώνεται, δεν μπορεί να ξεχαστεί ποτέ…

Τα είκοσι χρόνια φυλάκισης, που προβλέπει ο νόμος, ως ποινή για τέτοια αδικήματα, είναι λίγα, διότι στην ουσία, ο πορνόγερος άφησε ένα παιδί νεκρό ψυχικά.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο δεν δύναται να επιβάλει ποινή μεγαλύτερη των πέντε χρόνων, ωστόσο, στην περίπτωση αυτή, έπρεπε τουλάχιστον να εξαντλήσει την αυστηρότητά του.

Για την ποινή χάδι, όμως, σοβαρότατες ευθύνες φέρει η Νομική Υπηρεσία της Δημοκρατίας, η οποία, καταχώρησε την υπόθεση στο Επαρχιακό Δικαστήριο, αντί να ζητήσει την παραπομπή του κατηγορούμενου σε δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου.

Μερικές φορές διερωτώμαι αν πρέπει τελικά να επαναφέρουμε την θανατική ποινή, όσο ακραίο και αν ακούγεται.

Φήμη