Θέμα ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ελλάδα ζητεί να συζητηθεί στη Σύνοδο Κορυφής, ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ

Την ανάγκη να συζητηθεί η παραχώρηση ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ελλάδα, κατά την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της Ευρωζώνης την Τρίτη, εξέφρασε τη Δευτέρα ο Γερμανός Υπουργός Οικονομίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

“Πρέπει πλέον να καλύψουμε τις ανάγκες τους πολύ γρήγορα, οι άνθρωποι εκεί χρειάζονται βοήθεια και αυτό δεν πρέπει να το αρνηθούμε επειδή είμαστε δυσαρεστημένοι από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος (Κυριακή με τους όρους διάσωσης των πιστωτών)”, τόνισε ο κ. Γκάμπριελ, ο οποίος είναι επίσης Αντικαγκελάριος της Γερμανίας.

“Ελπίζω αυτό να συμβεί γρήγορα. Υποθέτω ότι θα συζητηθεί επίσης αύριο στις Βρυξέλλες” κατά τη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της Ευρωζώνης, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτζ, ο οποίος τάχθηκε υπέρ του “Ναι” στο δημοψήφισμα, είχε δηλώσει την Κυριακή ότι η ΕΕ πρέπει τώρα να συζητήσει μια πιθανή ανθρωπιστική βοήθεια για την Ελλάδα.

“Οι απλοί πολίτες, οι συνταξιούχοι, οι άρρωστοι και τα παιδιά στους παιδικούς σταθμούς δεν θα πρέπει να πληρώσουν το τίμημα για τη δραματική κατάσταση στην οποία η κυβέρνηση έφερε τη χώρα τώρα”, πρόσθεσε.

Ο κ. Σουλτζ ανέφερε ότι τέτοιου είδους βοήθεια θα μπορούσε να περιλαμβάνει δάνεια έκτακτης ανάγκης στην Αθήνα για να διατηρήσει τις δημόσιες υπηρεσίες.