Θέματα τριμερούς συνεργασίας συζήτησε στην Ελλάδα ο Υπ. Μεταφορών

Θέματα που αφορούν την τριμερή συνεργασία Κύπρου, Ελλάδας και Μάλτας στον τομέα της ναυτιλίας, βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης στην Αθήνα, του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Μάριου Δημητριάδη με τον Αναπληρωτή Υπουργό Ναυτιλίας της Ελλάδας, Θοδωρή Δρίτσα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στο πλαίσιο της συνάντησης, συζητήθηκαν τρόποι ενίσχυσης της συνεργασίας των τριών χωρών, ενώ αντηλλάγησαν απόψεις για θέματα διμερούς ενδιαφέροντος και το θέμα της κυπριακής υποψηφιότητας στο Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό(ΙΜΟ).

Ο κ. Δημητριάδης θα αναχωρήσει απόψε για τις Βρυξέλλες, όπου αύριο θα έχει συνάντηση με την Επίτροπο Μεταφορών της ΕΕ, Violeta Bulc, για θέματα που αφορούν τη Ναυτιλία, τις αερομεταφορές και τη σηματοδότηση έργων.

Ακολούθως, θα μεταβεί στο Λουξεμβούργο, για να εκπροσωπήσει την Κύπρο στα Συμβούλια Υπουργών Μεταφορών και Τηλεπικοινωνιών της ΕΕ, τα οποία θα πραγματοποιηθούν στις 11 και 12 Ιουνίου 2015. Ο κ. Δημητριάδης θα επιστρέψει στην Κύπρο το Σάββατο, 13 Ιουνίου.