Θέματα που εκκρεμούν στην ατζέντα Αναστασιάδη- Ακιντζί

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης παρακάθεται σε συνομιλίες για το Κυπριακό με τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας κ. Μουσταφά Ακιντζί, Λευκωσία 14 Σεπτεμβρίου 2015.

Ζητήματα που εκκρεμούν και αφορούν όλα τα κεφάλαια, εκτός του περιουσιακού, θα βρίσκονται στην ατζέντα της συνάντησης των δύο ηγετών σήμερα το απόγευμα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί κατά τη συνάντησή τους την Δευτέρα είχαν συνεχίσει την ανταλλαγή απόψεων επί του περιουσιακού.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ κατά την σημερινή συνάντηση στόχος θα είναι η εξεύρεση συγκλίσεων ή η σμίκρυνση διαφορών σε άλλα θέματα.

Παράλληλα, στις συναντήσεις τους οι διαπραγματευτές των δυο πλευρών, Αντρέας Μαυρογιάννης και Οζντίλ Ναμί, βλέπουν τώρα με πιο πολλή λεπτομέρεια τα κριτήρια σε σχέση με το περιουσιακό που συζήτησαν τη Δευτέρα οι ηγέτες.

Το περιουσιακό αναμένεται να ξανασυζητηθεί στη επόμενη συνάντηση των ηγετών που είναι ορισμένη για την Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου.

Όπως ανακοινώθηκε, θα ακολουθήσουν συναντήσεις τους στις 20, 23 και 25 του μήνα.

Σημειώνεται ότι ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ Έσπεν Μπαρθ Έιντε είχε ενημερώσει μετά από τη συνάντηση των δύο ηγετών στις 30 Οκτωβρίου ότι κατά την παρούσα εντατική φάση των συνομιλιών δεν θα γίνεται δημόσια δήλωση στο πέρας της κάθε συνάντησης.

Όπως είχε εξηγήσει, αντ` αυτού θα έχουν τη μορφή συνεδριάσεων μιας συνεχόμενης συνάντησης όπου στο τέλος θα αξιολογείται η πρόοδος ή τα εμπόδια που παραμένουν.