Θέλω τον Σεβήρο τώρα, να τον πάρω σπίτι!

Αύριο πρωί -πρωί το πρώτο πράγμα που θα κάνω, θα πάω στο αρχαιολογικό μουσείο Λευκωσίας και θα ζητήσω να μου δώσουν τον Σεπτίμιο Σεβήρο να τον φέρω σπίτι.

Δεν κατάλαβα ο κύριος Αβέρωφ Νεοφύτου τι παραπάνω έχει δηλαδή; Γιατί αυτός μπορεί να δανειστεί έξι αρχαιότητες για να κοσμούν το γραφείο του και εγώ καμία, για να κοσμεί το σαλόνι μου;

Ωραίο το επιχείρημα κύριε Νεοφύτου “θα συμβάλει θετικά στην προώθηση των αρχαιολογικών μας θησαυρών” διότι στο γραφείο σας, γίνονται καθημερινά συναντήσεις με πολίτες, οργανωμένα σύνολα, αξιωματούχους κομμάτων από το εξωτερικό και παράγοντες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ξέρεις από το δικό μου το σαλόνι κόσμος και κοσμάκης που περνά; Άσε που θα έχω ένα ακόμα λόγο κάθε βράδυ να καλώ και άλλους! Ε να μην “χουμιστώ” και εγώ το νέο μου απόκτημα;

Τα αρχαία κύριε Νεοφύτου είναι για τα μουσεία και όχι για τα γραφεία. Είναι για να τα θαυμάζει όλος ο κόσμος και όχι οι εκλεκτοί σας καλεσμένοι.

Αύριο θα πάρει κανένα δυο ο πρόεδρος της δημοκρατίας να τα βάλει στο Γραφείο του. Θα ζηλέψει ο πρόεδρος της Βουλής θα θέλει και εκείνος κανένα δυο, ε τόσους επιχειρηματικές έχουμε να μην πάρουν και αυτοί από κανένα δυο;

Για να μην πω για όλους τους προέδρους των κομμάτων, ε και τους βουλευτές! Ο ένα- ένα έχει και ο άλλος να μην έχει; Είναι και θέμα γοήτρου!

Τζάμπα θα το χτίσουμε το νέο αρχαιολογικό μουσείο, άδικα θα πάνε τα εκατομμύρια, αφού τελικά δεν θα έχουμε τίποτα να βάλουμε μέσα!

Δίκτυς ο Κνώσσιος