Θέλω πολύ τη Στέλλα Κυριακίδου, υπουργό Υγείας

Επειδή δεν έχω συναντήσει πιο ευαισθητοποιημένη γυναίκα στα θέματα Υγείας. Η Στέλλα εδώ και χρόνια και μετά από δικές της περιπέτειες υγείας, έχει ταχθεί στις εκστρατείες για συλλογή χρημάτων, πρωτοστάτησε με άλλες γυναίκες για τη δημιουργία του Europa Donna, δουλεύει αθόρυβα και πολύ.

Δεν τα βάζει ποτέ κάτω, χαμογελάει γλυκύτατα και λέει “προχωρώ”. Η ταπεινότητα και το επίπεδο της Στέλλας Κυριακίδου δεν σε αφήνουν αδιάφορο. Με διακριτικότητα και υπερβολική ευαισθησία (δεν υπερβάλλω καθόλου) προσεγγίζει τα διάφορα προβλήματα στον τομέα της υγείας. Στο πρόσωπο της Στέλλας βρίσκει κατανόηση η κάθε γυναίκα που βιώνει καρκίνο. Βρίσκει ανοικτή αγκαλιά η κάθε μάνα, το παιδί της οποίας ασθενεί από τη δύσκολη νόσο.

Δε δίστασε να εγγράψει θέματα στη Βουλή που επηρέαζαν συμφέροντα και μεγιστάνες, πάντα με τη σκέψη στον άνθρωπο. Με δική της πρωτοβουλία και για χρόνια πάλευε για καλύτερες συνθήκες στους τρόφιμους του ψυχιατρείου Αθαλάσσας και ακόμη το παλεύει.

Ναι λοιπόν, θέλω τη Στέλλα Κυριακίδου στο πηδάλιο του υπουργείου Υγείας επειδή θα φέρει ουσιαστικές αλλαγές στις ζωές των ασθενών. Πιστεύω στη γυναίκα αυτή, ότι θα δει ως μάνα τον τομέα της Υγείας και θα αγκαλιάσει τα προβλήματα που δεν είναι λίγα, ωσάν να είναι δικά της.

Πιστεύω πως δεν θα διστάσει ανεξαρτήτως αποτελέσματος, να τα βάλει με τα καρτέλ εμποροβιομήχανων φαρμάκων και άλλων οικονομικών συμφερόντων.

Θεωρώ πως αξίζει μια ευκαιρία στη Στέλλα Κυριακίδου, να αποδείξει την αποτελεσματικότητα της, να διοχετεύσει τη γνώση και ικανότητες της στο πονεμένο κεφάλαιο της Υγείας, να κάνει τη διαφορά εν συγκρίσει με προκατόχους της και να γραφτεί στην ιστορία το όνομα της γυναίκας υπουργού Υγείας που δρομολόγησε τις αλλαγές εκείνες που θα κάνουν περήφανο τον κάθε πολίτη αυτού του τόπου.

Δεν κρύβω πως ξύπνησα ακόμα πιο αισιόδοξη στο να επέλθει επιτέλους άρωμα γυναίκας στο δύσκολο αυτό υπουργείο και να έχουμε ένα άνθρωπο με Α κεφαλαίο, που αν μη τι άλλο θα γνωρίζουμε ότι ταπεινά προσπαθεί για βελτίωση στις υπηρεσίες της υγείας και δεν καιροσκοπεί για άλλα αξιώματα, ούτε βέβαια θα τη νοιάζει να τσαλακώσει την εικόνα της, φθάνει να διευκολύνεται ο κάθε ασθενής.

Πρόεδρε απομένει να πείσεις τη φίλτατη βουλευτή, να τη διορίσεις υπουργό Υγείας και να περηφανεύεσαι κι εσύ για την επιλογή σου!

Χάρυβδη