Η Safety Management του Πόλυ Χατζηιωάννου κατεβαίνει και στήνει γράφεια στη Λεμεσό

Όλες οι απαραίτητες ενέργειες έχουν ήδη επιτευχθεί για τη λειτουργία του γραφείου της εταιρείας παροχής υπηρεσιών πλοιοδιαχείρισης, Safety Management του Πόλυ Χατζηιωάννου. Ο κυπριακής καταγωγής εφοπλιστής εδώ και καιρό σχεδίαζε τη λειτουργία γραφείου και στην Κύπρο, για λόγους που αφορούν τόσο το καλά οργανωμένο επιχειρηματικό περιβάλλον στη Λεμεσό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του InBusinessNews από το Υπουργείο Μεταφορών, που έχει την ευθύνη για τον κλάδο, πολλές εταιρείες με βάση την Ελλάδα εξετάζουν το ενδεχόμενο μεταφοράς μέρους των εργασιών τους στην Κύπρο. Παράλληλα, υπάρχει και η τάση λειτουργίας νέων γραφείων στη χώρα, από την οποία το επιχειρηματικό περιβάλλον αξιολογείται ως πιο σταθερό, αξιόπιστο και με μεγαλύτερες προοπτικές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλές εταιρείες με έδρα την Ελλάδα διαθέτουν μεγάλο αριθμό πλοίων με κυπριακή σημαία, παρά το γεγονός ότι εξυπηρετούν άλλες αγορές και λειτουργούν γραφεία σε διάφορες χώρες.

Ο Ναυτιλιακός Όμιλος  Safety Management

Η εταιρεία του Πόλυ Χατζηιωάννου, υιού του γνωστού Κύπριου εφοπλιστή Βάσου Χατζηιωάννου, παρέχει υπηρεσίες πλοιοδιαχείρισης σε εταιρείες που ασχολούνται με τη ναυτιλία. Μεταξύ αυτών είναι και η εταιρεία Safe Bulkers, εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, η οποία επίσης ανήκει στον Πόλυ Χατζηιωάννου. Η εταιρεία διαθέτει 36 εμπορικά πλοία, συνολικής χωρητικότητας φορτίου 3,3 χιλιάδων κυβικών τόνων.