Η off shore του Παύλου Xαϊκάλη στην Κύπρο – Γιατί δεν την δήλωσε στην Ελλάδα

Παραδέχτηκε ότι έχει off shore ο Παύλος Χαϊκάλης, μετά την καταγγελία εις βάρος του από βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Μάλιστα στη Βουλή των Ελλήνων 18 βουλευτές της ΝΔ κατέθεσαν ερώτηση για την εταιρεία off shore του στελέχους των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Η ομάδα των βουλευτών είχε προαναγγείλει αυτή την αποκάλυψη εδώ και καιρό. Πρώτος υπογράφων είναι ο βουλευτής της Ν.Δ Λευτέρης Αυγενάκης.

Οι βουλευτές έδωσαν στοιχεία και συγκεκριμένα περιστατικά λειτουργίας της και ουσιαστικά φωτογραφίζουν τον Παύλο Χαϊκάλη. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο υπουργός είχε off shore εταιρεία στην οποία μεταφέρονταν οι αμοιβές του από την επαγγελματική του δραστηριότητα.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega Ελλάδας ο βουλευτής των ΑΝΕΛ παραδέχθηκε ότι έχει φτιάξει εταιρεία στην Κύπρο, υποστηρίζοντας ότι «δεν είναι off shore με την τυπική έννοια του όρου».

Οπως ομολόγησε την ίδρυσε στην Κύπρο προκειμένου να διασφαλιστούν τα πνευματικά δικαιώματα (θεατρικά κ.α) κατά τις επαγγελματικές του υποχρεώσεις στην Κύπρο.

Οπως είπε ο ίδιος δεν την έχει δηλώσει, επειδή δεν υπάρχουν εισοδήματα από αυτή.Αξίζει να σημειωθεί ότι ο νόμος στην Ελλάδα απαγορεύει κατηγορηματικά την κατοχή εξωχώριων εταιριών από βουλευτές.