Η Focus του ΑΚΕΛ και «Αι μωραί παρθέναι»

Η εικόνα που έχουν αποκομίσει οι ανακριτές της υπόθεσης, με τα «δωράκια» της FOCUS σε ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ, ξεκαθαρίζει όλο και περισσότερο, φέρνοντας στο φως νέα στοιχεία, για τις διαδρομές εκείνων των «αθώων» χρημάτων.

Όσο φτάνει η ώρα της αλήθειας, εν αναμονή βεβαίως, της απάντησης που εκκρεμεί στο αίτημα δικαστικής συνδρομής στην Ελλάδα, αναμένεται ότι το ΑΚΕΛ θα έχει να δώσει πολλές εξηγήσεις, αφού η θηλιά στο λαιμό του θα σφίξει ακόμα περισσότερο.

Ο ΔΗΣΥ μπορεί να δικαιολόγησε τα αδικαιολόγητα, αλλά το έκανε με τρόπο και πέρασε στο «ντούκου», χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν τ’ άρπαξε, άλλωστε υπήρξε σχετική παραδοχή.

Στο ΑΚΕΛ τα πράγματα φαίνεται ότι έχουν βάθος, καθώς ξεκαθαρίστηκε πλήρως ότι οι 800.000 ευρώ, που πληρώθηκαν από την εταιρεία FOCUS στο τουριστικό γραφείο Egnatia Travel, δόθηκαν για την εξόφληση της Olympic Air, που μετέφερε τους «Προεδρικούς» ψηφοφόρους του κόμματος από την Ελλάδα στην Κύπρο το 2008.

Άρα, αν κάνουμε το λογαριασμό, το ταμείο της προεκλογικής εκστρατείας του Δημήτρη Χριστόφια τσίμπησε συνολικά περί τα 2 εκατομμύρια ευρώ, με μεγάλα πακέτα από τον κολλητό του Ανδρέα Βγενόπουλου, Μιχάλη Ζολώτα.

Το Ανορθωτικό Κόμμα Εργαζόμενου Λαού, που φωνάζει για την αθωότητά του, θα έπρεπε να χαμηλώσει τους τόνους, διότι όπως φαίνεται θα βρεθεί εκτεθειμένο.

Αυτό που πρέπει να επισημανθεί, όμως, είναι ότι στο τέλος, θα έπρεπε να βγει παραπονούμενος ο ΔΗΣΥ, διότι τουλάχιστον από Βγενόπουλου μεριά, πήρε πολύ λιγότερα…..

Όσο για τα υπόλοιπα κόμματα, που εμφανίζονται ως  ”Αι μωραί παρθέναι”, δεν έλαβαν από την πίττα της FOCUS, διότι δεν εκπροσωπήθηκαν στον προεδρικό…τελικό και τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται.

Κρατίνος