Η Facebook Ριάνα, ο ευρωβουλευτής που είναι παντού, ο πανελίστας Κουλίας και η tv του Φανιέρου

*** Στο παιχνίδι των selfie και του Facebook η Ριάνα Μαγίδου. Η χαμηλών τόνων λειτουργός του γραφείου τύπου και πληροφοριών, επιφορτισμένη με καθήκοντα «κάλυψης» κυρίως του Προέδρου της Δημοκρατίας, εισήλθε στο Facebook! Η Ριάνα, κάθετα αντίθετη με εμφανίσεις και ποσταρίσματα σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, είτε έκανε την επανάστασή της είτε υποχώρησε ατάκτως στη θέληση συναδέλφων της!

*** Ο Ευρωβουλευτής χτύπησε πάλι. Εκμεταλλευόμενος προφανώς την αναστάτωση στις Βρυξέλλες και στη Γαλλία και μέσα στο γενικό κλίμα τρομοκρατίας που έχει αναπτυχθεί, πήρε τηλεφωνικώς σβάρνα τα κανάλια και προφασιζόμενος εμπειρογνωμοσύνη επί παντός επιστητού αλώνιζε με αναλύσεις, τοποθετήσεις, ιστορικές αναδρομές, προβλέψεις μέλλοντος κλπ. Ο άνθρωπος δεν κάνει κάτι κακό, τηλεφωνεί παντού, εκλιπαρεί για φιλοξενία κυρίως σε βραδινά τηλεοπτικά δελτία και ότι κάτσει.

*** Περιζήτητος στα τηλεοπτικά πάνελ θα είναι πολύ σύντομα, ενόψει βουλευτικών εκλογών, ο Ζαχαρίας Κουλίας. Όχι περισσότερο για τον καθαρό πολιτικό λόγο που αρθρώνει, αλλά για το θέαμα που προσφέρει όταν βρίσκεται σε τηλεοπτικά πάνελ με άλλους συνομιλητές. Ο κύριος Κουλίας, προσφέρει όλα όσα θέλουν οι τηλεθεατές που παρακολουθούν πολιτικές εκπομπές με φόρτε του, την ένταση που προκαλεί στη συζήτηση, η οποία εκτοξεύει την τηλεθέαση.

*** Οι εκπομπές «Πρωτοσέλιδο», «Για Σένα» και « Έχεις μέσον» είναι οι αγαπημένες του επιχειρηματία Αντώνη Φανιέρου (γνωστός για τις αγαθοεργίες του) και συχνά πυκνά κάνει και παρεμβάσεις. Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι όλοι οι παρουσιαστές, μόλις πληροφορηθούν ότι ο κύριος Φανιέρος είναι στην τηλεφωνική γραμμή στέκονται προσοχή. Δεν καταλαβαίνω γιατί;

*** Πανικός στα κανάλια της Ευρώπης για το χθεσινό σοβαρό επεισόδιο που διαταράσσει τις σχέσεις Ρωσίας –Τουρκίας. Στην Κύπρο τα κανάλια μας συνέχισαν κανονικά τις εκπομπές τους δείχνοντας ότι έχουν αποκτήσει δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία. Ο κίνδυνος πολεμικής σύρραξης στη γειτονιά μας είναι τεράστιος και ούτε μια έκτακτη ενημέρωση, να μάθουμε έστω για δέκα λεπτά κάτι νεότερο… Ευτυχώς υπάρχει η πολυβασανισμένη ΕΡΤ

Κρατίνος