Η CYTA, στο στόχαστρο παρανόμων

Κρούσματα κλοπών και υπεξαίρεσης περιουσιακών στοιχείων της CYTA, ταλανίζουν το τελευταίο διάστημα τον ημικρατικό οργανισμό.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της ιστοσελίδας μας, τουλάχιστον δύο ωρομίσθιοι υπάλληλοι, είδαν την πόρτα εξόδου από τη CYTA καθώς διαπιστώθηκαν σε βάρος τους, σοβαρά ποινικά και πειθαρχικά αδικήματα.

Συγκεκριμένα, εργαζόμενος απολύθηκε όταν έρευνα κατέδειξε οτι υπεξαίρεσε χρηματικά ποσά ύψους €15 που κατέβαλαν πελάτες του ημικρατικού οργανισμού, οι οποίοι επιθυμούσαν τερματισμό των συμβολαίων τους για τηλεφωνικές υπηρεσίες.

Οι παράνομες πράξεις του υπαλλήλου, αποκαλύφθηκαν όταν λειτουργοί εξυπηρέτησης επικοινώνησαν με τους συγκεκριμένους πελάτες, ζητώντας τους να εξοφλήσουν οφειλές προς τον ημικρατικό οργανισμό και ενώ είχαν ήδη αποταθεί σε άλλες εταιρείες παροχής τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών.

Σε δεύτερη περίπτωση, γυναίκα απολύθηκε όταν διαπιστώθηκε οτι πωλούσε σε συγγενείς και φίλους κινητά τηλέφωνα, που η CYTA προσφέρει δωρεάν σε μεγάλους καταναλωτές.

Τα φαινόμενα διαφθοράς στον ημικρατικό οργανισμό έχουν θορυβήσει τους αρμόδιους που προσπαθούν να θεσπίσουν αυστηρότερους μηχανισμούς ελέγχου και διαφάνειας.

Γνωστικός