Η 99χρονη γκουρού της Wall Street

Ένα απίστευτο ρεκόρ έχει στην κατοχή της 99χρονη βετεράνος της Wall Street, Ιρένε Μπέργκμαν και αντιπρόεδρος στην επενδυτική εταιρεία Stralem and Co, καθώς δεν έχει χάσει πελάτες τα τελευταία είκοσι χρόνια εκτός από έναν ο οποίος πέθανε λόγω μεγάλης ηλικίας.

Η ιστορία της 99χρονης Ιρένε Μπέργκμαν είναι πραγματικά απίστευτη, αφού εκτός του ότι έχει υπάρξει κυνηγημένη από τους ναζί, είναι ακτιβίστρια κατά του σεξισμού και κυρίως… γκουρού της Wall Street.

Η 99χρονη βετεράνος έχει επιζήσει από τις θηριωδίες των Ναζί, όταν έφυγε με τους γονείς της από τη Γερμανία, υπήρξε από τις πρώτες ακτιβίστριες κατά του σεξισμού, ενώ, γνωρίζει σχεδόν όλη την ιστορία της Wall Street.

Μάλιστα, έζησε κραχ, ανόδους και πτώσεις, την θρυλική άνοδο των μετοχών της Apple, αλλά και τη μεταμόρφωση της βιομηχανίας του χρήματος μέσω της χρήσης υπολογιστών.

Όπως αναφέρει η ίδια στο Bloomberg: «Όσο περισσότερος μείνεις σε αυτή την δουλειά, τόσο πιο πεσιμιστής γίνεσαι. Μπορώ να γίνομαι αισιόδοξη, γιατί όταν κοιτώ μία μετοχή, μπορώ να φανταστώ που ήταν πριν από 40 χρόνια».