Η ψηφοφορία για το μνημόνιο στην Ελλάδα σε εικόνες – Το Βαρύ κλίμα και οι στιγμές έντασης

Μέσα σε βαρύ κλίμα, με στιγμές έντασης πέρασε το κείμενο που ξεκινάει τις διαπραγματεύσεις για το τρίτο μνημόνιο από τη Βουλή. Το νομοσχέδιο πέρασε 229 «ναι» από τα κόμματα της συγκυβέρνησης, τη ΝΔ, το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ, έναντι 64 «όχι». Σημαντικές απώλειες μέτρησε ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού 32 βουλευτές είπαν «όχι» (μεταξύ των οποίων τρεις υπουργοί) και 6 «παρών», ενώ η βουλευτής Καβάλας Αλεξάνδρα Τσανάκα απουσίαζε.

Λίγο έλειψε να πιαστούν στα χέρια ο βουλευτής Κοζάνης των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Χαρίσιος (Χάρης) Κάτανας και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης.

Εκτός ελέγχου, ο κ. Κάτανας επιτέθηκε στον Άδωνι Γεωργιάδη με προφανή σκοπό να ξυλοκοπήσει το βουλευτή της ΝΔ.

Στο περιστατικό παρενέβη η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Νικήτας Κακλαμάνης και απέτρεψε τα χειρότερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το επεισόδιο του κ. Κάτανα με τον κ.Γεωργιάδη σημειώθηκε όταν ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος ακούστηκε να ψηφίζει «ναι» στην συμφωνία. Τότε λέγεται ότι ο Αδωνις Γεωργιάδης αντέδρασε φωνάζοντας: ««Στα τέσσερα τώρα».

Η φράση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση βουλευτών των ΑΝΕΛ, όπως του Χάρη Κάτανα, με τον τελευταίο να χρησιμοποιεί πολύ βαριές εκφράσεις και να κινείται απειλητικά προς το έδρανο του Άδωνι Γεωργιάδη. Τελικά η παρέμβαση άλλων βουλευτών αποσόβησε τα χειρότερα.

Δείτε φωτογραφίες από τη χθεσινή ψηφοφορία

voualsdkm15voualsdkm14voualsdkm13voualsdkm12voualsdkm11voualsdkm10voualsdkm9voualsdkm8voualsdkm7voualsdkm6voualsdkm5voualsdkm4voualsdkm3voualsdkm2voualsdkm1