Η χώρα της… λιτότητας: Η Γερμανία ξόδεψε 500.000 ευρώ για να υποδεχθεί τη Βασίλισσα Ελισάβετ!

Περίπου 35.000 ευρώ ξόδεψε η γερμανική κυβέρνηση σε σημαίες της Γηραιάς Αλβιώνας καθώς και στα κόκκινα χαλιά κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της Αυτής Μεγαλειότητας Ελισάβετ και του Πρίγκιπα του Εδιμβούργου, της Ελλάδας και της Δανίας Φιλίππου, ενώ συνολικά, η επίσκεψη του βασιλικού ζεύγους κόστισε περίπου 500.000 ευρώ. Αυτό αποκαλύπτει σε δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα Telegraph.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι Γερμανοί φορολογούμενοι πλήρωσαν για το τετραήμερο ταξίδι της Βασίλισσας, το πέμπτο της σε διάρκεια εξήντα ετών, 207.000 ευρώ για το Airbus A340 με το οποίο ταξίδεψε το ζεύγος και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γιοάχιμ Γκάουκ απ΄το Βερολίνο στη Φρανκφούρτη και για τα Eurofighter που συνόδευαν το αεροσκάφος.

Περίπου 34. 000 ευρώ ξοδεύτηκαν σε σημαίες και κόκκινα χαλιά, ενώ 12.900 ευρώ «έφυγαν» σε λουλούδια. Οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις ξόδεψαν 253.000 ευρώ, ενώ οι φορολογούμενοι έπρεπε να καταβάλουν άλλες 16.000 ευρώ για να καλύψουν τα έξοδα των επιπλέον αστυνομικών που χρειάστηκαν για την προστασία της Αυτής Μεγαλειότητας και του Πρίγκιπα Φιλίππου.

Πηγή: ΚΥΠΕ