Η φωτογραφία του διασώστη που συγκλόνισε όλη την Κύπρο (φωτος)

Λένε πως η δύναμη της εικόνας καμιά φορά είναι τέτοια που ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τη φωτογραφία που απεικονίζει τον διασώστη να κρατά στην αγκαλιά του ένα βρέφος σε άθλια κατάσταση, που κάνει ήδη το γύρο του διαδικτύου. Κι όχι άδικα!

Στο πρόσωπο του αποτυπώθηκε το δράμα των προσφύγων και υπενθυμίζει σε όλους ότι πίσω από τους αριθμούς -που έχουν γίνει δυσβάσταχτοι – υπάρχουν ιστορίες απλών ανθρώπων που είχαν κάποτε τη ζωή τους και την καθημερινότητά τους.

115 άνθρωποι, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά, στοιβαγμένοι σε ένα απαρχαιωμένο πλοίο όπως μετέδωσε και το κεντρικό δελτίο του  Mega, μαζί με τους δουλέμπορους που τους πλήρωσαν 3000 ευρώ το κεφάλι για να τους αφαιρέσουν και το τελευταίο ψήγμα αξιοπρέπειας.

Οι φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα το Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης, από τη μεγάλη επιχείρηση διάσωσης 115 μεταναστών στη Λάρνακα τα ξημερώματα, προκαλούν δεύτερες σκέψεις!

Τους υποσχέθηκαν μια καλύτερη τύχη μακριά από τη Συρία του εμφυλίου, του Άσαντ και των τζιχαντιστών. Κι εκείνοι, απελπισμένοι, ακολούθησαν τις εντολές των ανθρωποειδών που τους υποσχέθηκαν ασφαλές πέρασμα στην «πολιτισμένη» Ευρώπη. Δεν είχαν χώρο να σταθούν. Όμως πίστευαν πως θα έφταναν εκεί όπου θα τους περίμενε η ελπίδα.