Η συγκλονιστική εξομολόγηση της Τάμτα – “Στεκόμουν στην ουρά για συσσίτιο…”

Τα δύσκολα παιδικά της χρόνια στη Γεωργία θυμήθηκε η Τάμτα, μιλώντας στο περιοδικό In style. «Όλη αυτή η αγωνία για το αύριο δεν μου είναι καθόλου ευχάριστη. Μέσα μου έλεγα “Θεέ μου, δεν θέλω να το ξαναπεράσω”. Με τρόμαξε πολύ όλο αυτό, γιατί και στη Γεωργία, όταν ξεκίνησαν οι αλλαγές στη ζωή μας, δεν φανταζόμασταν το σημείο που θα έφταναν τα πράγματα» δήλωσε στη συνέντευξη που παραχώρησε, αναφερόμενη στην οικονομική κρίση στην Ελλάδα.

Η Τάμτα περιέγραψε όσα εζησε στη Γεωργία εκείνη την εποχή. «Να έχεις ρεύμα δύο ώρες την ημέρα. Να κάθεσαι όλο το βράδυ στην ουρά για να πάρεις ψωμί με κουπόνι, θυμάμαι πως στεκόμασταν στην ουρά από το βράδυ, αλλάζοντας ο ένας τον άλλον, γιατί αν δεν ήσουν σχετικά μπροστά την ώρα που θα έφτανε το φορτηγό με το ψωμί, όταν πλέον ερχόταν η σειρά σου μπορεί και να είχε τελειώσει».

Η Τάμτα θυμάται επίσης: «Πολλές φορές πήγαινα στους γείτονες μου για να βρω κάτι να φάω. Υπήρχαν μέρες που αντικαθιστούσαμε ένα κυρίως γεύμα με έναν κύβο για ζωμό, διαλυμένο σε ζεστό νερό σαν σούπα».