Η Στρογγυλή Θεά που έγινε Σατανάς

Η ψυχαγωγία που έγινε άθλημα. Το άθλημα που έγινε εκτόνωση. Η εκτόνωση που έγινε ασχολία φιλάθλων. Η ασχολία που έγινε μανία. Η μανία που έγινε αντικείμενο εκμετάλλευσης από τους καρεκλολάγνους και η εκμετάλλευση που έγινε παραφροσύνη.

Όχι σε αυτό το άρθρο δεν θα ενδιατρίψω ούτε για αποκαλυπτικές καταγγελίες του Παναγή, ούτε για τις απαντητικές θέσεις Κουτσοκούμνη. Δεν αναλύσω εκτενώς τη διαιτησία του ΑΠΟΕΛ-ΟΜΟΝΟΙΑ, ούτε θα προβλέψω ποιος θα πάρει το champions league.

Ένα μικρό χωριό του παγκόσμιου χάρτη, θέλησε να μπει στα σαλόνια των μεγάλων ομάδων. Να αποδείξει ότι συναγωνίζεται τα τρανταχτά ονόματα. Να δούμε τον Σισέ, τον Μέσσι και τους άλλους ημίθεους να κλωτσούν αυτό το φούρπο έξω από τα σπίτια μας.

Την ίδια ώρα…στο βωμό αυτού του φούρπου ξεχάσατε όλοι κάτι. Ότι ο φούρπος είναι παράρτημα του Υπουργείου Παιδείας. Ναι της Παιδείας όχι της μαλακίας που μας δέρνει όλους στον εγκέφαλο. Η άθληση είναι παιδεία. Και ενώ εσείς κονταροχτυπιέστε για να φέρετε την επόμενη μεγάλη μεταγραφή, τα παιδιά της γειτονιάς εξοστρακίζονται. Βλέπουμε μια αγέλη ξένων να παίζουν στην Ανόρθωση και κάποιοι φωνάζουν «έλα για την Αμμόχωστο». Βλέπουμε μια αγέλη άλλων ξένων να παίζουν στην Ομόνοια και κάποιοι φωνάζουν για το ΑΚΕΛ. Μια άλλη αγέλη στο ΑΠΟΕΛ και κάποιοι να φωνάζουν για το ΔΗΣΥ. Δεν είναι όλοι για να μην παρεξηγούμαι. Βρε άνθρωποι μου μα είστε σοβαροί; Η μήπως το οξυγόνο που αναπνέουμε σε αυτό τον τόπο είναι προϊόν αεροψεκασμών;

ta-paidia-stin-kerkida

Σε αυτό τον κυκεώνα που ονομάζετε εσείς ποδόσφαιρο και σκοτώνεστε κάθε Κυριακή, που σπάτε τζάμια, κερκίδες, κόκκαλα, μα πάνω από όλα τα νεύρα μας, ξεχάσατε ότι πρέπει να προωθείτε την παιδεία και τον αθλητισμό όχι τον χουλιγκανισμό. Θυμάμαι κάποτε τον Ευαγόρα της Πάφου. Κάποιες χρονιές πάνω κάποιες χρονιές κάτω. Ανάλογα με τις φουρνιές των παιδιών που έπαιζαν. Θυμάμαι τον «Κουή» του ΑΠΟΕΛ και πόσους άλλους. Θυμάμαι κάποτε το Παραλίμνι. Πρωταγωνιστούσε μια περίοδο γιατί «ήταν καλή η φουρνιά». Οι πρώτοι χάθηκαν και έγινε το Pafos FC και οι δεύτεροι αφού πήγαν δεύτερη κατηγορία τώρα επανήλθαν για να προσπαθήσουν να κρατηθούν για να μην ξαναπάν δεύτερη.

Γιατί κάποιοι σοφιστές κάνατε το άθλημα εμπόριο. Κάνατε το εμπόριο, ψήφους και τους ψήφους καρέκλες. Ο δε φίλαθλος κόσμος βρήκε ακόμα μια μάντρα να βελάζει. Είχε τα κόμματα, τώρα έχει και το φούρπο. Όπως τους πολιτικούς που φωνάζετε όλοι στους καφενέδες ότι δεν τους έχετε εμπιστοσύνη, φωνάζετε και για αυτό το Σατανά το στρογγυλό και λέτε είναι όλα στημένα. Αποφασίστε τι θέλετε επιτέλους!

Σκεφτείτε τα παιδιά που δεν έχουν θέση στις ενδεκάδες γιατί παίρνουν τα χρήματα και τις θέσεις τους οι ξένοι. Σκεφτείτε τη πετόσφαιρα, τη καλαθόσφαιρα. Σκεφτείτε αυτούς του κλασσικού αθλητισμού, που εξακολουθούν να πιστεύουν σε κάτι… τον Αθλητισμό… ξέρετε εκείνο το τομέα που έχει κάποιες χιλιάδες χρόνια ιστορία; Που να ξέρετε…. ο φούρπος να ναι καλά… Και ας «μαυρολαόνουνται» όλοι αυτοί με προϋπολογισμούς της πλάκας, που επαιτούν για να αγοράσουν κανένα ζευγάρι παπούτσια.

Αντί να στέλλουμε τα παιδιά μας στα γήπεδα τα στέλνουμε στις κερκίδες. Αντί να χειροκροτούμε τα παιδιά μας, χειροκροτούμε τους στρατούς των επαγγελματιών ξένων. Αντί να δαπανούμε για τον αθλητισμό, τα κοπανάμε στο φούρπο. Αντί να προωθούμε τον κλασσικό αθλητισμό προωθούμε τους κλασσικούς εκμεταλλευτές.

Γιατί άλλο Κλασσικός και άλλο…El Clasico.

 Διογένης