Η “σπόντα” του Άριστου Δαμιανού – Ποιος είναι ο επιχειρηματίας που “λάδωσε” για ψήφιση νομοσχεδίου;

Σπόντα βεληνεκούς έριξε στην κοινοβουλευτική επιτροπή θεσμών, ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Άριστος Δαμιανού. Ενώ συζητείτο το θέμα της διαφάνειας στις εισφορές των κομμάτων, ο Άριστος που ποτέ δε λέει κάτι, χωρίς να έχει και στοιχεία να τεκμηριώσει, διερωτήθηκε αν θα γινόταν με διαφάνεια και η επίδοση επιταγής σε κόμμα, από επιχειρηματία για το νόμο που θα ρυθμίζει τα ωράρια των καταστημάτων.

Οι αιχμές ήταν ξεκάθαρα προς το κυβερνών κόμμα, το οποίο με στόμφο υποστήριζε την ώρα εκείνη, την πλήρη κατάργηση των ανώνυμων εισφορών στα κόμματα. Η παγωμάρα που ακολούθησε για δευτερόλεπτα, χωρίς να σχολιαστεί, ήταν ενδεικτική.

Γιατί άραγε ήταν τόσο βέβαιος ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, για επιταγή που δόθηκε από μεγαλοεπιχειρηματία προκειμένου να επηρεάσει “λαδώνοντας” ψήφιση νομοσχεδίου;

Μήπως αυτός ο επιχειρηματίας πέρασε και από την Εζεκία Παπαϊωάννου και βρήκε την πόρτα κλειστή;

Κι αν ναι, γιατί κύριε Δαμιανού, δεν το καταγγέλλετε δημόσια, για να ξέρει ο κόσμος τι και γιατί ψηφίζει;

Τελικά ποιοι κυβερνούν τον τόπο; Αυτοί που εκλέγουμε ή αυτοί που τους πληρώνουν για να διάγουν αριστοκρατικό πολιτικό βίο, με όλες τις ανέσεις;

Όχι τίποτα άλλο, αλλά αν κάποιοι χρηματίζεστε τόσο απροκάλυπτα, μην εμπλουτίζετε με δακρύβρεκτες λέξεις τις αναφορές σας, κάθε φορά, για τους ανέργους, τα κοινωνικά παντοπωλεία και τις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού.

Χάρυβδη