Η σοκαριστική αλήθεια πίσω από το θεϊκό σώμα των μοντέλων

Η αφίσα της Ρενέ Σόμερφιλντ για διαφήμιση εταιρείας με καλλυντικά αδυνατίσματος προκάλεσε αρκετές συζητήσεις και θεωρήθηκε ότι «προσβάλλει» τις καθημερινές γυναίκες. Ωστόσο η αλήθεια είναι πολύ διαφορετική.

Η ίδια η Σόμερφιλντ παραδέχεται ότι στην αφίσα φαίνεται πολύ πιο αδύνατη απ’ ότι είναι κανονικά και ότι για να έχει το σώμα που έχει, ζει με ειδική δίαιτα, πολλές στερήσεις και πολλή γυμναστική, ενώ την έχουν βοηθήσει πολύ και τα γονίδια της.

Οπως εξηγεί η 23χρονη είναι αυστηρά χορτοφάγος και αποφεύγει τα τρόφιμα ζωικής προέλευσης, ενώ καθημερινά τρέφεται με χυμό από μπιζέλια, ο οποίος της κόβει την πείνα.

Πρόσφατες μελέτες έχουν αποκαλύψει ότι η ημερήσια δόση του χυμού αυτού, που δεν έχει λιπαρά, ή χοληστερόλη, μειώνει την πρόσληψη θερμίδων στις 1.500 ανά ημέρα, γεγονός που τον καθιστά δημοφιλή μεταξύ στους αθλητές και τα μοντέλα.

Οσο για το πόσο «νορμάλ» είναι ένα τέτοιο σώμα οι ειδικοί εξηγούν: Η Σόμερφιλντ έχει ύψος 1.52 και είναι 50 κιλά, ενώ μία κανονική κοπέλα του ύψους της θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον 57 κιλά.