Η σκόνη από τη Συρία φεύγει μας έρχεται κόκκινη σκόνη από την Αφρική – Κανονικά οι πτήσεις στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου

Σταδιακή υποχώρηση των υψηλών επιπέδων σκόνης άρχισε να σημειώνεται από τις 4 το απόγευμα. Εξακολουθούν ωστόσο να καταγράφονται επίπεδα σκόνης κατά πολύ υψηλότερα του ορίου ασφαλείας σε ολόκληρη την Κύπρο.  Παραμένουν σε ισχύ ολα τα μέτρα προστασίας για τις ευάλωτες ομάδες των πολιτών και τους εργαζόμενους.

Σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις, στην περιοχή Λάρνακας το επίπεδο σκόνης ήταν 1.261 μικρογραμμάρια, στο Ζύγι 557, στη Λευκωσία 168, στη Λεμεσό 119, στην Αγία Μαρίνα Ξυλιάτου 121 και στην Πάφο 75.

Η Μετεωρολογική υπηρεσία εκτιμά οτι σε λίγες ώρες το φαινόμενο θα έχει υποχωρήσει πλήρως. Προβλέπει όμως ότι το φαινόμενο θα ενταθεί και πάλι από το Σαββατοκύριακο.

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει επίσης ότι θα συνεχίσουν οι ψηλές θερμοκρασίες. Μέχρι και το Σάββατο ο υδράργυρος θα φθάνει τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Περισότερες πληροφορίες και επιγραμμική (on-line) ενημέρωση επί των αποτελεσμάτων των μετρήσεων, βρίσκονται στην ιστοσελίδα του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας.

Αποκαταστάθηκε η ομαλότητα στα αεροδρόμια

Κανονικά εξελίσσεται το πτητικό πρόγραμμα των αεροδρομίων Λάρνακας και Πάφου, αφού από τις έξι το απόγευμα έχει αρθεί πλήρως το καθεστώς επιφυλακής που είχε επιβληθεί από χθες στο αεροδρόμιο Λάρνακας λόγω της σκόνης στην ατμόσφαιρα.

Σε γραπτή του δήλωση ο εκπρόσωπος Τύπου των αεροδρομίων της Κύπρου Αδάμος Ασπρής αναφέρει ότι «από τις 6 το απόγευμα έχει αρθεί πλήρως το καθεστώς επιφυλακής που είχε επιβληθεί από χθες το πρωί στο αεροδρόμιο Λάρνακας, εξαιτίας της ύπαρξης αυξημένων επιπέδων σκόνης στην ατμόσφαιρα και τη δημιουργία χαμηλού ορίου ορατότητας».

Στη δήλωση αναφέρεται ακόμα ότι «η ομαλότητα στο πτητικό πρόγραμμα και των δυο αεροδρομίων της Κύπρου έχει αποκατασταθεί απόλυτα και εξελίσσεται κανονικά. Το όριο ορατότητας στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου βρίσκεται πλέον σε ικανοποιητικά επίπεδα».