Η Ρωσία «μπορεί να εξετάσει» οικονομική βοήθεια για την Ελλάδα

«Οι επενδύσεις και το εμπόριο με την Ελλάδα είναι η προτεραιότητα για εμάς. Εάν χρειαστούν οικονομική βοήθεια, θα εξετάσουμε αυτά τα ζητήματα», δήλωσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσίας, Αρκάντι Ντβόρκοβιτς, λίγες ώρες πριν τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Βλαντιμίρ Πούτιν στην Αγία Πετρούπολη. Θα πρέπει πρώτα να δούμε μια ελληνική πρόταση, σχολίασε εκπρόσωπος του Κρεμλίνου. Διαφορετικά μηνύματα έχει στείλει όμως τις τελευταίες ημέρες το ρωσικό υπουργείο Οικονομικών.

Η Ρωσία μπορεί να εξετάσει την παροχή οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα, δήλωσε σήμερα Παρασκευή ο ρώσος αναπληρωτής πρωθυπουργός Αρκάντι Ντβόρκοβιτς, όπως μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο Itar-Tass, λίγες ώρες πριν τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Βλαντιμίρ Πούτιν στην Αγία Πετρούπολη.

Ο κ. Ντβόρκοβιτς σημείωσε πως η Μόσχα «θα υποστηρίξει κάθε απόφαση» που θα λάβουν η Αθήνα και οι ευρωπαίοι εταίροι σχετικά με την ελληνική κρίση, σημειώνοντας παράλληλα πως η ρωσική κυβέρνηση θα λάβει υπόψη της τη βούλησή της για αξιοποίηση επενδυτικών ευκαιριών στην Ελλάδα και για τόνωση του διμερούς εμπορίου.

«Οι επενδύσεις και το εμπόριο με την Ελλάδα είναι η προτεραιότητα για εμάς. Εάν χρειαστούν οικονομική βοήθεια, θα εξετάσουμε αυτά τα ζητήματα», είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό RT TV.

Λίγη ώρα αργότερα, εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δήλωσε πως η Μόσχα θα πρέπει να δει μια ελληνική πρόταση προτού λάβει οιαδήποτε απόφαση.

Σημειώνεται πάντως πως κατά τις τελευταίες δυο ημέρες τόσο ο υπουργός Οικονομικών της Ρωσίας Άντον Σιλουάνοφ όσο και ο υφυπουργός Σεργκεί Στόρτσακ έχουν αποσαφηνίσει ότι ο ρωσικός προϋπολογισμός για φέτος δεν προβλέπει παροχή βοήθειας στην Ελλάδα.

Αργότερα την Παρασκευή θα συναντηθούν, στο περιθώριο του Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Νωρίτερα, Ελλάδα και Ρωσία υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας για την επέκταση σε ελληνικό έδαφος του αγωγού ρωσικού φυσικού αερίου που θα διέρχεται μέσω Τουρκίας.

skai.gr