Η ΠΣΕΜ “τα χώνει” στον βουλευτή Ευθύμιο Δίπλαρο

Κατά του Συναγερμικού βουλευτή Ευθύμιου Δίπλαρου, καταφέρεται ανακοίνωση της ΠΣΕΜ, κατηγορώντας τον ότι διέκοψε την εκπρόσωπός της που μιλούσε στη Βουλή για τα ωρολόγια προγράμματα και τη ρώτησε ειρωνικά, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, εάν έγραψε μόνη της την ομιλία, ή της την έγραψαν άλλοι.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Η ΠΣΕΜ εκφράζει την έντονη αγανάκτηση και οργή της για τη στάση του βουλευτή του ΔΗΣΥ Ευθύμιου Δίπλαρου, στη σημερινή συνεδρία της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής, για τα νέα ωρολόγια προγράμματα.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται, ενώ η εκπρόσωπος της ΠΣΕΜ μιλούσε για τις θέσεις των μαθητών για το θέμα αυτό, ο κ. Δίπλαρος τη διέκοψε και τη ρώτησε ειρωνικά εάν έγραψε μόνη της την ομιλία, ή της την έγραψαν άλλοι.

“Θεωρούμε απαράδεκτη, προσβλητική και αυταρχική τη συμπεριφορά του συγκεκριμένου βουλευτή, η οποία δεν τιμά ούτε τον ίδιο, ούτε την ίδια τη Βουλή. Αποτελεί προσβολή για την ίδια την ΠΣΕΜ, τους αγώνες της, αλλά και τη σοβαρότητα με την οποία λειτουργεί και δρα για τα συμφέροντα των μαθητών.

Η πρόσκληση και παρουσία μας στην Επιτροπή Παιδείας εδώ και χρόνια, το αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο”, προστίθεται.

Η ΠΣΕΜ καλεί την Επίτροπο Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού Λήδα Κουρσουμπά, όπως προβεί στις ανάλογες ενέργειες για την προστασία της αξιοπρέπειας και της ελευθερίας έκφρασης του κάθε μαθητή και νέου, ειδικά όσων εκπροσωπούν οργανωμένα σύνολα.

Σε σχέση με τα νέα ωρολόγια προγράμματα, η ΠΣΕΜ διαφωνεί με τη φιλοσοφία τους και ζητεί την αναστολή της εφαρμογής τους για το Σεπτέμβρη του 2016, αφού γίνει ουσιαστικός διάλογος και όχι μονόλογος του Υπουργείου.