Η πρώτη γυναίκα στην ανώτατη θέση της ΕΔΕΚ – Νέα Α’ αντιπρόεδρος η Μαρία Βασιλειάδου

H Μαρία Βασιλειάδου είναι η νέα α΄αντιπρόεδρος του Κ.Σ. ΕΔΕΚ και θα διανύσει το υπόλοιπο της θητείας του απελθόντα αντιπροέδρου Γιώργου Βαρνάβα, ο οποίος παραιτήθηκε μετά από διαφωνία για τον περιορισμό των θητειών σε πολιτειακά αξιώματα.

Είναι η πρώτη φορά που στην ΕΔΕΚ αναδεικνύουν γυναίκα στις ανώτατες κομματικές θέσεις της ηγετικής ομάδας.

Η κ. Βασιλειάδου ήταν η μόνη υποψήφια για τη θέση και ανακηρύσσεται χωρίς ανθυποψήφιο στο τρίτο κατά σειρά αξίωμα των σοσιαλδημοκρατών. Ως εκ τούτου ακυρώνεται η συνεδρία της Κεντρικής Επιτροπής που είχε προγραμματιστεί για την προσεχή Τετάρτη.

Η κ. Μαρία Βασιλειάδου σε δήλωσή της για την ανάληψη των νέων καθηκόντων της διαβεβαιώνει ότι θα εργαστεί με τον πρόεδρο και τα στελέχη του κόμματος έχοντας ψηλά στις προτεραιότητες το καλό της πατρίδας και του λαού.

«Θα συνεχίσω», επισημαίνει, «να υπηρετώ στοχευμένα το καλώς νοούμενο συμφέρον των παιδιών και της νεολαίας μας και την παιδεία του τόπου. Άμεσο ενδιαφέρον μου αποτελεί και η θέση της Κύπρου μέσα στα ευρωπαϊκά και διεθνή φόρα. Παραμένω στη διάθεση του προέδρου του κόμματος για αγαστή συνεργασία και επίτευξη στόχων, με προτεραιότητα τον πιο άμεσο, την  επανένωση της πατρίδας μας και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας μέσα στην καθημερινότητα».