Η πισίνα της κυβέρνησης

H μοναχική πορεία που ακολουθεί η κυβέρνηση, αφού ακόμα και ο τελευταίος της σύμμαχος (ΕΥΡΩΚΟ) είναι ξεκάθαρο ότι κάνει νερά, μπορεί να την οδηγήσει σε πολύ επικίνδυνα μονοπάτια.

Η διαφθορά, τα σκάνδαλα, η διαπλοκή και οι αντιπαλότητες, όπως εκδηλώνονται σχεδόν καθημερινά, εξευτελίζουν τους θεσμούς και διαλύουν το κράτος.

Την ίδια ώρα, αντί η κυβέρνηση να εστιάσει σε χιλιάδες μικρά προβλήματα που μεγαλώνουν κάθε μέρα, τα σπρώχνει συνεχώς κάτω από το χαλί.

Στόχος της είναι να εφαρμοστούν, με όποιο κόστος, οι νεοφιλελεύθερες ιδεοληψίες της που μέσω ιδιωτικοποιήσεων, αποκρατικοποιήσεων, όπως θέλετε αποκαλέστε τις οδηγούν στο ξεπούλημα των πάντων.

Ενθυμούνται άραγε τα περί ιδεοληψιών της περασμένης πενταετίας;

Φαίνεται ότι προηγούμενη και νυν κυβερνήσεις δεν έχουν πάρει το μάθημά τους.

Κουρέυτηκαν αθώοι άνθρωποι, ξεπουλήθηκαν τράπεζες, ξεπουλιέται γη, διαλύθηκε ο κρατικός αερομεταφορέας και ο πόλεμος συμφερόντων και διαπλοκής στο πολιτικό σύστημα και τους θεσμούς καλά κρατεί.

Κάθε μέρα γινόμαστε μάρτυρες απίστευτων σκανδάλων που κάνουν τον κόσμο  ν’ αποφεύγει να παρακολουθήσει ακόμα και τα δελτία ειδήσεων των καναλιών.

Πλείστοι των υγιώς σκεπτόμενων πολιτών διερωτώνται αν τελικά με όλα όσα ακούγονται και γράφονται τον τόπο κυβερνούν διαπλεκόμενα συμφέροντα μέσω των δικηγορικών τους γραφείων.

Το κολύμπι στην διαπλοκή, μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους και σε διάφορες υδατοδεξαμενές (πισίνες).

Επειδή η κυβέρνηση μας διαβεβαίωνε ότι θα καταπολεμήσει τη διαφθορά, τη διαπλοκή, τα συμφέροντα και αποδεικνύεται ανίσχυρη να τα καταπολεμήσει στη ρίζα τους θα πρότεινα:

-To μαγιό που θ’ αγοράσει για την πισίνα καταπολέμισης της διαπλοκής να είναι πολύχρωμο για να συμπεριλαμβάνει όλους τους κομματικούς χρωματισμούς.

Με αυτό τον τρόπο δεν θ’ αποποιείται κανένας των ευθυνών του.

-Ως τρόπος κολύμβησης να επιλεγεί η πεταλούδα διότι θεωρείται ”επιθετικός τρόπος” και τη δεδομένη στιγμή ειδικά στο Κυπριακό πρέπει ν’ αποφύγουμε το ύπτιο στυλ διότι παραπέμπει σε ”ανάσκελα” και ειδικά αυτή τη φορά δεν πρέπει να βρεθούμε σε αυτή τη στάση.

-Όσο για τις διαστάσεις της πισίνας αυτό θα το αφήσω στην κρίση τους, διότι δεν τα πάω καλά με τις αποστάσεις και ειδικά με τα μήκη. Άλλωστε, όπως οι προηγούμενοι έτσι και αυτοί, άλλο μας έδειξαν και άλλο μας …

Κρατίνος