Η Πετρούλα της οικονομίας, ο Βάσιλας και η αυλή του, ο μώλος της Δήμητρας και Πιτσιλλίδης παντού

*** Με γνωστό τηλεοπτικό οικονομολόγο θεάθηκε σε βραδινή έξοδό της η Πετρούλα Αργυρού, η οποία μπορεί να εγκατέλειψε προς το παρόν τον χώρο της δημοσιογραφίας, αλλά διατηρεί καλές σχέσεις με τους συναδέλφους της και όποτε της δοθεί η ευκαιρία βρίσκεται μαζί τους σε διάφορες κοινωνικές εκδηλώσεις.

*** O Πάμπος Βάσιλας του Φιλελευθέρου μας ανάρτησε φωτογραφία, στην οποία απεικονίζεται η καγκελόπορτα οικίας και πάνω σ’ αυτή μια πινακίδα που γράφει «Οι εισβολείς θα πυροβολούνται και θα θάβονται εδώ». Πάμπο, δεν ξέρω αν θα ήθελες και συ την ίδια πινακίδα στην εξώπορτα του σπιτιού σου εκεί στην Άχνα, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα φρόντιζες να είχες μεγάλη αυλή!

*** Η Δήμητρα Νικολάου του ΚΥΠΕ, εκτός από το τακτικό τρέξιμο στο μόλο της Λεμεσού, έπιασε φέτος και τα όρη, κάτι που φαίνεται να τη διατηρεί σε φόρμα. Αυτό για το οποίο, όμως, θα ήθελα να την ευχαριστήσω είναι ένα ποστάρισμα στο facebook, που πραγματικά αγγίζει ευαίσθητες χορδές. «Κάποιες φορές οι πράξεις και οι συμπεριφορές μας, είναι αυτές που καθορίζουν την στάση των ανθρώπων και της ίδιας της κοινωνίας απέναντι μας! Θελημένα ή άθελα μας, στην προσπάθεια μας να είμαστε το επίκεντρο ή αρεστοί, προκαλούμε το κουτσομπολιό, τον κοινωνικό σχολιασμό, τον αποκλεισμό, το κορόιδεμα, τα ειρωνικά σχόλια. Και δυστυχώς αυτό έχει αντίκτυπο και σε άλλους, αν δεν βάλουν από νωρίς τα όρια». no comment

*** Νέα και παλιά πρόσωπα ανανεώνουν το χώρο της δημοσιογραφίας, μετά από μια στασιμότητα τριών περίπου χρόνων, λόγω οικονομικής στενότητας. Ο πρώην αρχισυντάκτης της Σημερινής Γιώργος Πλουταρχου, δοκιμάζει τις αντοχές του στο πρωινό ξύπνημα και την ενημερωτική εκπομπή του Super sports FM, η Μέλανη Αντωνίου επέστρεψε στο πολιτικό ρεπορτάζ στην εφημερίδα Καθημερινή, ενώ νέα πρόσωπα, νεαροί απόφοιτοι δημοσιογραφίας, προσελήφθηκαν σχεδόν από όλα τα ΜΜΕ, θυμίζοντας τις παλιές καλές εποχές.

*** Ώπα…! Έκανε την επανεμφάνισή του ο Ανδρέας Πιτσιλίδης στο «Πρωτοσέλιδο»; Θα είναι και guest star κάθε Δευτέρα μας πληροφόρησε ο Ανδρέας Δημητρόπουλος. Ο ένας έκανε φοινικιά τον άλλο σε σημείο, που μου θύμισε «Πάμε Πακέτο». Πουλάει το παιδί, δεν λέω, αλλά δεν θέλω να ξαναπεράσω το περσινό, που ήταν συνεχώς στον αέρα σχεδόν σε όλες τις εκπομπές και ήταν ο ειδικός επί όλων των θεμάτων.

Κρατίνος